Recepty Citrónová pena s levanduľou

Suroviny

125 g bieleho jogurtu (hustého)
200 ml smotany 30%
100 g práškového cukru
3 citróny
1 balíček vanilkového cukru
levanduľa

Postup

1

Citróny odšťavíme, kôru nastrúhame. Šťavu aj s kôrou vymiešame na penu spolu cukrom a s vanilínovým cukrom. Potom primiešame jogurt.

2

Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú opatrne vmiešame do krému.

3

Premiešame a zmesou naplníme dobre umyté citróny, z ktorých sme vybrali dužinu.

4

Vložíme do mrazničky a necháme 2 – 4 hodiny zamrznúť podľa toho, akú tuhú chceme penu mať.

5

Pri podávaní ozdobíme hoblinkami citrónovej kôry a čerstvou alebo sušenou levanduľou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept