Recepty Chlapský šalát

Suroviny

2 hrsti šalátu (špenát, rukola alebo poľníček)
1 avokádo
10 cherry paradajok
1 pomaranč
1 hrsť sušených brusníc
vlašské orechy
200 g hovädzích steakov (vyzretého - Brazília, Argentína)
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 pomaranč (len šťava)
1 lyžica medu
1 štipka mletého čili
2 lyžice olivového oleja
balzamikový ocot

Popis

Špenát uložíme na dno šalátovej misy, pridáme prepolené paradajky a na kocky nakrájané avokádo. Pomaranč ošúpeme a rozdelíme ho nožom na tenké mesiačiky bez šupky, tzv. filetky. Posypeme brusnicami a podrvenými vlašskými orechmi.

Chlapský šalátSteak okoreníme a opečieme na horúcej panvici na olivovom oleji (zhruba 2 minúty z každej strany), aby bol stredne prepečený (medium). Necháme ho odležať na doske, posypeme soľou a nakrájame na tenké plátky. Pridáme k šalátu a zalejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním pomarančovej šťavy, oleja, medu, prípadne balsamica. Pred podávaním môžeme šalát ešte dochutiť soľou a korením.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept