Recepty Chilli cheese dogs a mrkvové vegánske hotdogy

Suroviny

4 ks bagety (Tesco Grill Master hotdog bagetky)
4 párky (Tesco Grill Master párky 91 % mäsa)
4 plátky čedaru
4 ČL kečupu
1 čl majonézy
Čili
125 g mletého hovädzieho mäsa
200 g paradajkového pretlaku
1 PL olivového oleja
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka papriky (kajenskej)
1 štipka mletého zázvoru
1 štipka mletej rasce
½ ČL mletej červenej papriky
1 čl worčestrovej omáčky
1 ks cibule (menšej)
1 strúčik cesnaku
voda
Vegánska verzia
4 ks bagety (Tesco Grill Master hotdog bagetky)
4 mrkvy
1 PL olivového oleja
½ ČL údenej mletej papriky
4 ČL majonézy (vegánskej)
1 PL koriandra (čerstvo nasekaného na ozdobu)
Marináda
50 ml zeleninového vývaru
1 PL jablčného octu
1 ČL javorového sirupu
1 ČL sójovej omáčky
1 štipka sušeného cesnaku
½ ČL cibule (sušenej)
1 ČL údenej mletej papriky
200 ml vody (na varenie)
Vegan coleslaw
150 g bielej kapusty (hlávková)
1 ČL kokosového cukru
½ ČL jablčného octu
½ citróna (šťava)
½ ČL fenikla (semená - mleté)
1 PL mletého koriandra (čerstvo nasekaný)
2 plátky fenikla
2 PL majonézy (vegánska)
1 štipka soli

Postup

1

Pripravíme si čili. Na panvici rozohrejeme maslo a dozlatista osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Pridáme hovädzie mäso a miešame, kým nezhnedne (približne 5 minút). Potom ho podlejeme 100 ml vody a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Priebežne podlievame. Pokrievku odložíme, pridáme soľ, korenie, papriku, rascu, zázvor, worcesterskú omáčku, premiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme pretlačený cesnak. Plameň stiahneme a varíme asi 10 minút, kým sa paradajková omáčka nezredukuje.

2

Medzitým ugrilujeme párky – z každej strany približne 4 minúty.

3

Hotdog bagetky rozkrojíme pozdĺžne tak, aby ostali na jednej strane spojené. Potrieme ich kečupom, pridáme ugrilovanú klobásku, lyžicu čili a plátok čedaru. Položíme na gril, zatvoríme a grilujeme ešte 3 minúty, aby sa roztopil syr. Na záver dozdobíme majonézou alebo kečupom.

4

Postup pre vegánsku verziu: Mrkvu očistíme, vrchnú i spodnú časť necháme. V miske zmiešame vývar, ocot, javorový sirup, sójovú omáčku, sušený cesnak, cibuľu a údenú mletú papriku. V tejto zmesi marinujeme mrkvu aspoň 20 minút.

5

Medzitým si pripravíme coleslaw. Kapustu a fenikel umyjeme a nakrájame nadrobno. V miske zmiešame kokosový cukor, jablčný ocot, citrónovú šťavu, mleté feniklové semiačka, koriander, soľ a vegánsku majonézu. Pridáme kapustu a fenikel a zamiešame. Hotový šalát dáme chladiť.

6

Mrkvu s marinádou vložíme do hrnca. Na stredne silnom plameni ju varíme 15 minút. Po uvarení scedíme, potrieme olejom zmiešaným s údenou paprikou a grilujeme z každej strany asi 4 minúty.

7

Hotdog bagetky rozkrojíme pozdĺžne tak, aby ostali na jednej strane spojené. Potrieme ich vegánskou majonézou, pridáme grilovanú mrkvu, lyžicu vegánskeho šalátu coleslaw a ozdobíme čerstvým koriandrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept