Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si čili. Na panvici rozohrejeme maslo a dozlatista osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Pridáme hovädzie mäso a miešame, kým nezhnedne (približne 5 minút). Potom ho podlejeme 100 ml vody a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Priebežne podlievame. Pokrievku odložíme, pridáme soľ, korenie, papriku, rascu, zázvor, worcesterskú omáčku, premiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme pretlačený cesnak. Plameň stiahneme a varíme asi 10 minút, kým sa paradajková omáčka nezredukuje.
Medzitým ugrilujeme párky – z každej strany približne 4 minúty.
Hotdog bagetky rozkrojíme pozdĺžne tak, aby ostali na jednej strane spojené. Potrieme ich kečupom, pridáme ugrilovanú klobásku, lyžicu čili a plátok čedaru. Položíme na gril, zatvoríme a grilujeme ešte 3 minúty, aby sa roztopil syr. Na záver dozdobíme majonézou alebo kečupom.
Postup pre vegánsku verziu: Mrkvu očistíme, vrchnú i spodnú časť necháme. V miske zmiešame vývar, ocot, javorový sirup, sójovú omáčku, sušený cesnak, cibuľu a údenú mletú papriku. V tejto zmesi marinujeme mrkvu aspoň 20 minút.
Medzitým si pripravíme coleslaw. Kapustu a fenikel umyjeme a nakrájame nadrobno. V miske zmiešame kokosový cukor, jablčný ocot, citrónovú šťavu, mleté feniklové semiačka, koriander, soľ a vegánsku majonézu. Pridáme kapustu a fenikel a zamiešame. Hotový šalát dáme chladiť.
Mrkvu s marinádou vložíme do hrnca. Na stredne silnom plameni ju varíme 15 minút. Po uvarení scedíme, potrieme olejom zmiešaným s údenou paprikou a grilujeme z každej strany asi 4 minúty.
Hotdog bagetky rozkrojíme pozdĺžne tak, aby ostali na jednej strane spojené. Potrieme ich vegánskou majonézou, pridáme grilovanú mrkvu, lyžicu vegánskeho šalátu coleslaw a ozdobíme čerstvým koriandrom.