Recepty Ceviche z lososového pstruha

Suroviny

200 g lososovej filety
1 strúčik cesnaku
¼ čili papričky
10 g zázvoru
1 lyžica octu (zo sherry)
1 limetka (len šťava)
1 cibuľa
½ uhorky (čerstvej)
2 celozrnné chleby (alebo ražného)
50 g tvarohu
2 vetvičky kôpru
3 vetvičky koriandra
čierne korenie
soľ
pažítka (na ozdobenie)

Popis

Pstruha umyjeme a odstránime z neho všetky kosti. Nakrájame ho na kocky. Do misky vytlačíme šťavu z limetky a pridáme ocot. Koriander, zázvor a čili papričku nakrájame nadrobno a pridáme ich do šťavy. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky a pridáme do marinády. Všetky prísady zmiešame a jemne dochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme rybu. Všetko spolu premiešame. Uhorku nakrájame na malé kocky a pridáme k rybe. Všetko odložíme na približne 2 hodiny do chladničky. Tvaroh zmiešame s nasekaným kôprom. Chlieb nakrájame na štvorce veľké asi 3 cm. Rybu vyberieme z chladničky a marinádu precedíme. Lososový pstruh zbledne. Nebojte sa, tak to má byť, keďže kyslá limetka a ocot stiahli z ryby bielkoviny. Na každý krajec chleba položíme porciu ryby. Navrch dáme lyžičku tvarohu, dozdobíme plátkami čili a nakrájanou pažítkou. Podávame ihneď, kým je ryba ešte studená.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept