Recepty Cestoviny s pikantnou baklažánovou omáčkou a s mozzarellou

Suroviny

Pečený baklažán:
800 g baklažánu
2 PL olivového oleja
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
Paradajková omáčka:
300 g kukuričných cestovín (Tesco Finest cestovín Casarecce)
2 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
2 šalotky
65 ml bieleho vína (suchého)
700 g paradajkového pretlaku
65 ml vody
1 čl oregana (sušeného)
1 čl čili vločiek
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
litre vody (na varenie cestovín)
1 čl soli (na varenie cestovín)
Podávanie:
4 ks mozzarelly (Tesco Finest Mozzarella di Bufala)
4 PL olivového oleja
1 štipka čili vločiek
4 PL bazalky (čerstvých bazalkových lístkov)

Postup

1

Najprv si pripravíme baklažán. Rúru predhrejeme na 220 °C. Baklažán nakrájame na hrubšie pláty, osolíme a necháme 10 minút odpočívať. Potom ho osušíme papierovými utierkami, nakrájame na menšie kocky, premiešame s olejom a mletým čiernym korením. Takto pripravený baklažán rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 20 – 25 minút. Odložíme bokom.

2

Medzitým si podľa návodu na obale uvaríme cestoviny.

3

Pripravíme si omáčku. Vo veľkej panvici zohrejeme na stredne silnom ohni olej. Pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú šalotku. Restujeme 3 minúty, kým nebude priehľadná. Potom ju podlejeme vínom a za stáleho miešania restujeme, kým sa víno neodparí. Pridáme paradajkový pretlak, oregano, čili vločky, soľ, korenie a nakoniec podlejeme vodou. Miešame a varíme 5 minút. Do omáčky pridáme pečený baklažán a poriadne premiešame, aby sa baklažán čiastočne popučil.

4

Na záver vmiešame uvarené cestoviny.

5

Rozdelíme do misiek, pridáme mozzarellu, polejeme olivovým olejom, posypeme čili vločkami a bazalkou. Ihneď podávame.

6

Chuť cestovín ideálne doplní lahodné červené víno Tesco Finest Malbec.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept