Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Najprv si pripravíme baklažán. Rúru predhrejeme na 220 °C. Baklažán nakrájame na hrubšie pláty, osolíme a necháme 10 minút odpočívať. Potom ho osušíme papierovými utierkami, nakrájame na menšie kocky, premiešame s olejom a mletým čiernym korením. Takto pripravený baklažán rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 20 – 25 minút. Odložíme bokom.
Medzitým si podľa návodu na obale uvaríme cestoviny.
Pripravíme si omáčku. Vo veľkej panvici zohrejeme na stredne silnom ohni olej. Pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú šalotku. Restujeme 3 minúty, kým nebude priehľadná. Potom ju podlejeme vínom a za stáleho miešania restujeme, kým sa víno neodparí. Pridáme paradajkový pretlak, oregano, čili vločky, soľ, korenie a nakoniec podlejeme vodou. Miešame a varíme 5 minút. Do omáčky pridáme pečený baklažán a poriadne premiešame, aby sa baklažán čiastočne popučil.
Na záver vmiešame uvarené cestoviny.
Rozdelíme do misiek, pridáme mozzarellu, polejeme olivovým olejom, posypeme čili vločkami a bazalkou. Ihneď podávame.
Chuť cestovín ideálne doplní lahodné červené víno Tesco Finest Malbec.