Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
TIP: Paradajková omáčka, pretlak alebo pasta - existuje mnoho podôb a využití paradajok.
Opečieme si kuracie mäso: Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, soľ, korenie, sušený cesnak a ostatné koreniny. Za stáleho miešania opekáme 5 minút alebo kým nie sú kuracie kúsky hotové.
Pripravíme si paradajkovú omáčku: Do hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme 2 – 3 minúty. Pridáme paradajkovú omáčku, rozriedime vodou, privedieme do varu a na miernej teplote varíme, kým nezhustne.
Uvaríme si cestoviny a pridáme mäso: Do omáčky pridáme kura a surové cestoviny, premiešame a varíme zakryté pokrievkou 10 – 15 minút, kým cestoviny nie sú al dente.
Dochutíme syrom: Do uvarených cestovín nasypeme parmezán a štvrtinu mozzarelly, premiešame a povrch posypeme zvyškom mozzarelly. Prikryjeme pokrievkou a varíme 2 – 3 minúty, kým sa syr neroztopí.
Hotové cestoviny dozdobíme: Uvarené talianske cestoviny s kuracím mäsom a syrom v paradajkovej omáčke ozdobíme bazalkovými lístkami. Dobrú chuť.
Paradajky berieme ako bežnú súčasť nášho stravovania, ale sú veci, ktoré o nich nevieme. Napríklad to, že pôvodné paradajky v Strednej Amerike boli malé a žlté.
Paradajky sú zdrojom vlákniny, minerálnych látok, ako je draslík a sodík, a vitamínov skupiny A, B a C. Vedeli ste, že čím je odroda staršia, tým je chutnejšia?
Paradajka je mylne považovaná za zeleninu, ale správne ide o ovocie.
TIP: A čo tak vyskúšať inú zeleninu na cestoviny? Pripravte si cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom.