Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Chutné recepty Martina Nováka
Martinov tip:
„Plnené cannelloni zvyknem ukladať do vymasteného plechu posypaného troškou strúhanky.“
Na olivovom oleji opečieme dozlatista cesnak nasekaný na kúsky. Vylejeme pomodoro pelati (lúpané paradajky), pridáme hnedý cukor, soľ, čierne korenie, bazalku a varíme, až kým omáčka nezhustne.
Pokračujeme prípravou plnky. Na olivovom oleji zľahka opečieme nasekaný baby špenát s cesnakom a sparíme. Následne stiahneme oheň a zmes zbavíme prebytočnej vody. Do vlažnej zmesi pridáme ricottu a dochutíme soľou a korením.
Zmesou pomocou cukrárenského vrecka naplníme surové cestoviny cannelloni. Skvelou alternatívou sú aj lasagne, ktoré krátko predvaríme a necháme oschnúť na utierke. Následne ich naplníme zmesou a zrolujeme do závitkov.
Poukladáme ich na vymastený plech vedľa seba. Na vrch pridáme pomodoro omáčku, rukou natrhanú mozzarellu a bazalku.
Všetko dáme zapiecť na 180 stupňov približne 40 minút. Ak cez cestovinu prejde špáradlo, viete, že je hotová. Dobrú chuť!