Zatvoriť
Vitajte v
Boli ste presmerovaní na našu novú stránku plnú inšpirácie, ktorá bola prispôsobená práve pre vás.
Pokračovať
Recepty Cannelloni plnené ricottou a špenátom

Suroviny

75 ml olivového oleja
400 g cestovín cannelloni (alebo lasagne)
30 g cesnaku (približne 6 strúčikov)
50 g hnedého cukru
500 g pomodoro pelati (lúpaných paradajok)
250 g baby špenátu
300 g ricotty
300 g mozzarelly
25 g bazalky
2 g čierneho korenia
15 g soli

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Plnené cannelloni zvyknem ukladať do vymasteného plechu posypaného troškou strúhanky.“

Postup

1

Na olivovom oleji opečieme dozlatista cesnak nasekaný na kúsky. Vylejeme pomodoro pelati (lúpané paradajky), pridáme hnedý cukor, soľ, čierne korenie, bazalku a varíme, až kým omáčka nezhustne.

2

Pokračujeme prípravou plnky. Na olivovom oleji zľahka opečieme nasekaný baby špenát s cesnakom a sparíme. Následne stiahneme oheň a zmes zbavíme prebytočnej vody. Do vlažnej zmesi pridáme ricottu a dochutíme soľou a korením.

3

Zmesou pomocou cukrárenského vrecka naplníme surové cestoviny cannelloni. Skvelou alternatívou sú aj lasagne, ktoré krátko predvaríme a necháme oschnúť na utierke. Následne ich naplníme zmesou a zrolujeme do závitkov.

4

Poukladáme ich na vymastený plech vedľa seba. Na vrch pridáme pomodoro omáčku, rukou natrhanú mozzarellu a bazalku.

5

Všetko dáme zapiecť na 180 stupňov približne 40 minút. Ak cez cestovinu prejde špáradlo, viete, že je hotová. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept