Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zmiešame maslo, tri polievkové lyžice oleja, biele víno, jeden hrnček vody, jeden roztlačený cesnak a nadrobno nakrájané bylinky – šalviu, vetvičku rozmarínu, tymian a vňať. Pridáme soľ a korenie, dobre premiešame.
Morčacie prsia nakrájame na hrubšie pláty a zo všetkých strán ich potrieme pripravenou zmesou. Preložíme do zapekacej misy a na mäso pridáme zvyšné dva strúčiky cesnaku a tri vetvičky rozmarínu.
Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 15 – 20 minút, kým povrch nesčervenie. Občas polejeme výpekom. Potom znížime teplotu na 170 °C a pečieme 20 minút.
Zemiaky nakrájame na tenké kolieska. Na panvici na miernom plameni rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie, horčicu a smotanu a počkáme, kým zmes zovrie. Odložíme ju nabok.
Plech na mafiny vymažeme olejom. Do každej časti plechu vložíme zemiakové kolieska, zalejeme krémom a navrch nastrúhame syr. Prikryjeme alobalom.
Rúru vyhrejeme na 190 °C a zemiaky pečieme 30 minút. Alobal zložíme a pečieme ešte 10 minút. Zemiaky necháme vo forme, kým nevychladnú. Následne ich vyberieme a podávame s morčacím mäsom.