Recepty Burger s lososovou plackou

Suroviny

Burger
4 žemle (hamburgerové)
3 paradajky
1 červená cibuľa
500 g lososovej filety
strúhanka (z dvoch krajcov chleba)
3 vajcia (vyšľahané vaječné bielky)
1 šalotka
1 čili paprička
20 g bazalky (čerstvej)
mleté čierne korenie
soľ
slnečnicový olej
Domáca tatárska omáčka
2 vajcia
150 ml slnečnicového oleja
1 lyžica dijonskej horčice
1 kyslá uhorka
¼ cibule
soľ
mleté čierne korenie
Šalát
80 g rukoly
80 g baby špenátu
2 lístky ľadového šalátu

Popis

1. Pokrájame lososové filé na menšie kúsky a mixujeme. Postupne pridávame striedky chleba, vyšľahané vaječné bielka, šalotku, čili papričku a bazalku. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Z pripravenej zmesi vyformujeme placky, ktoré pokvapkáme olejom a dáme do chladničky odpočinúť. 2. Pomocou ručného mixéra zmiešame žĺtky, slnečnicový olej, horčicu, soľ a čierne mleté korenie. Keď už je majonéza vymiešaná, pridáme pokrájanú kyslú uhorku, cibuľu a premiešame. Domáca tatárska omáčka je takto pripravená, avšak pred tým, ako budeme grilovať placky, si ju necháme schladiť v chladničke. 3. Rozpálime gril a grilujeme placky z oboch strán. Rozkrojené žemle môžeme takisto opiecť zvrchu a zvnútra, aby boli chrumkavé. 4. Servírujeme tak, že do každej žemle vrstvíme šalát, jednu lososovú placku, zopár plátkov paradajky, cibule a vrch ochutíme domácou tatárskou omáčkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept