Recepty Burger s hruškou a nivou

Suroviny

400 g mletého hovädzieho mäsa
1 lyžica masla
2 cibule
1 dl bieleho vína
3 lyžice trstinového cukru
1 hruška
4 plátky slaniny
100 g nivy
100 g poľného šalátu (alebo ľadového šalátu)
sójová omáčka
worčestrová omáčka
mleté čierne korenie
soľ
žemľa (čerstvé na burger)

Popis

Vo väčšej mise zmiešame mleté mäso s worcesterskou a sójovou omáčkou, dochutíme ho čerstvým mletým korením a soľou. Pozor, stačí spracovať len krátko, aby sa suroviny a korenie dobre premiešali, ale aby mäso stále držalo tvar. Z mäsa vyformujeme 4 karbonátky a pripravíme si gril. Pustíme sa do prípravy cibuľového čatní. Cibuľu nakrájame na kolieska a osmažíme ju niekoľko minút na masle. Potom ju podlejeme bielym vínom a pridáme hnedý cukor, aby vzniklo sladké čatní a aby cibuľa skaramelizovala. Hotové čatní odložíme nabok. Gril pretrieme trochou oleja, mäsové karbonátky opečieme na prudkom ohni na priamom grile, slaninu a burgerové žemle na nepriamom ohni. Nakrájame hrušku a nivu na plátky a len čo sú žemličky mierne opečené, odložíme ich z grilu a obe pretrieme cibuľovým čatní. Krátko pred tým, než je mäso pripravené, položíme naň plátky nivy. Na žemľu pridáme šalát, mäso s nivou, slaninu a hrušku. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept