Recepty Bryndzové veľkonočné vajíčka

Suroviny

6 zemiakov (veľkých)
250 g bryndze
200 ml kyslej smotany
12 vajec
50 g slaniny (alebo prosciutto)
pažítka (alebo jarná cibuľka)
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Vopred si v osolenej vode uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladiť. Potom do vychladnutých zemiakových polovičiek vydlabeme jamku. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a najemno nakrájanou slaninkou. Zemiakové polovičky naplníme do 3/4 bryndzovou zmesou a na vrch rozbijeme vajíčko. Uložíme na plech s papierom na pečenie a zapekáme približne 15 minút na 200 °C. Podávame osolené, okorenené, preliate zvyšnou bryndzovou omáčkou a posypané pažítkou. Malý tip: Keď sú zemiaky uvarené, ponoríme ich na 10 sekúnd do ľadovej vody, aby sa ľahšie oddelila šupka.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept