Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Očistíme a ošúpeme kilo zemiakov, ktoré následne najemno nastrúhame. K zemiakom pridáme 250 g múky, soľ a dôkladne spolu premiešame.
Ak sa nám cesto zdá príliš hutné, môžeme ho trošku zriediť vodou. V hrnci medzitým necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme trochu soli a cesto pomocou sitka na halušky a stierky pretlačíme do vody. Halušky vo vode občasne premiešame, aby sa nepolepili.
Na panvici zoškvaríme na kocky nakrájanú slaninku. V miske zmiešame celé balenie bryndze spolu s kyslou smotanou, jemne osolíme a pridáme uvarené halušky.Premiešame a podávame s upraženou slaninkou.