Recepty Bryndzové halušky pre štyroch

Suroviny

Nákupný zoznam Tesco:
1 kg zemiakov (voľné, skoré)
1 kg polohrubej múky
100 g oravskej slaniny (údená)
200 g kyslej smotany
125 g bryndze (slovenská, chránená)
Suroviny z domu:
soľ

Postup

1

Očistíme a ošúpeme kilo zemiakov, ktoré následne najemno nastrúhame. K zemiakom pridáme 250 g múky, soľ a dôkladne spolu premiešame.

2

Ak sa nám cesto zdá príliš hutné, môžeme ho trošku zriediť vodou. V hrnci medzitým necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme trochu soli a cesto pomocou sitka na halušky a stierky pretlačíme do vody. Halušky vo vode občasne premiešame, aby sa nepolepili.

3

Na panvici zoškvaríme na kocky nakrájanú slaninku. V miske zmiešame celé balenie bryndze spolu s kyslou smotanou, jemne osolíme a pridáme uvarené halušky.Premiešame a podávame s upraženou slaninkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept