Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Odstráňime z brokolice listy a akékoľvek iné nečistoty, odkrojíme stonku a zvyšok varíme v slanej vode 6 minút. Brokolicu kupujeme najlepšie mladú a bez hnedých alebo žltých častí. Stonka by mala byť pevná – jemné stonky alebo zvädnutý vrch sú známkou starej brokolice. Keď je brokolica uvarená, osušíme ju a necháme vychladnúť. Takto si ju môžeme pripraviť aj deň vopred.
Do kuchynského robota dáme spolu brokolicu, citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej a soľ a vymiešame najemno. Namiesto kuchynského robota môžeme použiť taktiež mixér.
Do hotovej zmesi pridáme syr a bez mixéra dobre premiešame.
Pokiaľ je to potrebné, pridáme soľ.
Nátierku dáme do desiatovej krabičky spolu so slnečnicovými semienkami. Odporúčame jesť s čerstvým chlebom, chlebovými tyčinkami alebo krekrami.