Recepty Bravčový bok v marináde s čiernym korením, podávaný s grilovaným ananásom

Suroviny

1 balenie bravčového marinovaného mäsa (Tesco Grill Master plátkov bravčového boku bez kosti v marináde s čiernym korením)
12 ks cherry paradajok
1 ks cukety
Ananás
1 ananás (menší)
1 čl kokosového cukru
½ ks limetky (štava)
1 čl medu
1 ČL olivového oleja
1 čl čili vločiek
1 štipka soli

Postup

1

Plátky bravčového boku napichujeme na špajľu striedavo s kúskami cukety a cherry paradajok tak, aby sme vytvorili podobu písmena S. Mäso grilujeme 3 a pol minúty z každej strany.

2

Ananás očistíme a rozkrojíme na mesiačiky. V miske zmiešame kokosový cukor, limetkovú šťavu, med, olivový olej, čili a soľ. Štvrtky ananásu potrieme vzniknutou zmesou. Zvyšok si odložíme.

3

Ananás grilujeme približne 4 minúty z každej strany, priebežne ho potierame zvyškom marinády z mäsa. Podávame s bravčovým mäsom a s grilovacou omáčkou, ananás pokvapkáme šťavou z limetky a posypeme čili vločkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept