Recepty Bravčové pliecko so zeleninou

Suroviny

50 ml slnečnicového oleja
400 g bravčového pliecka
2 čili papričky
¼ červenej kapusty
200 g zelenej fazule (alebo mladého hrášku)
1 paprika
100 ml sójovej omáčky
1 PL zázvoru (nastrúhaného)
2 strúčiky cesnaku
soľ
koriander (čerstvý)
sezam (na posypanie)

Popis

Mäso a všetku zeleninu rozkrájame na tenké rezance alebo stredne veľké kocky. Každú surovinu krájame na samostatnú kôpku. Zázvor nastrúhame a cesnak a čili papričky nakrájame na drobno. Vo woku alebo vysokej panvici rozohrejeme olej. Mäso na ňom sprudka opečieme, aby sa zatiahlo a zhnedlo. Postupne pridávame za stáleho miešania a opekania podľa tvrdosti zeleninu. Najskôr kapustu, potom papriku, fazuľky a nakoniec cesnak, čili papričky, nasekaný koriander a zázvor. Všetko premiešame, ochutíme citrónom a zalejeme sójovou omáčkou. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Servírujeme s ryžovými rezancami alebo ryžou, posypané sezamom a ozdobené čerstvým koriandrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept