Recepty Bravčové karé v petržlenovej kruste s reďkvičkovým šalátom

Suroviny

Bravčové karé v kruste:
1 kg bravčového karé
½ ČL soli
1 čl mletého čierneho korenia
3 PL slnečnicového oleja
2 strúčiky cesnaku (nadrobno nasekané)
5 PL petržlenovej vňate (nahrubo nasekanej)
2 PL citrónovej kôry (nastrúhanej)
3 PL citróna (čerstvej citrónovej šťavy)
100 g strúhanky
2 PL dijonskej horčice
Reďkvičkový šalát s rukolou a cherry paradajkami:
1 hrsť reďkoviek
5 cherry paradajok
3 hrnčeky rukoly
1 PL olivového oleja
1 PL citróna (citrónovej šťavy)
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka soli
1 PL vínneho octu

Postup

1

Reďkvičky nakrájame na tenké plátky, vložíme do misky, pridáme umytú rukolu, na polovicu prerezané cherry paradajky a omáčku pripravenú zo zvyšných surovín. Všetko zmiešame a odložíme asi na 10 minút.

2

Rúru predhrejeme na 200 °C, na pripravenú panvicu dáme lyžicu oleja a osušený celý kúsok karé, ochutíme soľou a korením a opekáme z každej strany asi 10 minút.

3

Následne zmiešame strúhanku, pol lyžičky soli, lyžičku čierneho korenia, 3 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 5 lyžíc nahrubo nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej kôry a citrónovú šťavu v malej miske tak, aby sa vytvorila pasta.

4

Vrchnú časť karé potrieme trochou dijonskej horčice, následne potrieme celé mäso pastou a prikryjeme alobalom.

5

Vložíme do rúry na 50 minút, po vytiahnutí odstránime alobal a pečieme ďalších 15 minút.

6

Nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm a podávame s reďkvičkovým šalátom s rukolou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept