Recepty Bravčové karé s rozmarínom na zelenine

Suroviny

600 g bravčového karé
2 PL olivového oleja
2 PL medu
3 PL balzamikového octu
1 strúčik cesnaku
2 ČL čerstvého rozmarínu (najemno nasekaného)
1 čl soli
1 čl mletého čierneho korenia
1 vetvička rozmarínu (na ozdobu)
Zelenina:
4 mrkvy
3 cvikly (žlté)
3 cvikly
2 červené cibule
2 PL olivového oleja
½ ČL soli
½ ČL čierneho korenia
citrónová kôra (z polovice citróna)

Postup

1

Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

V malej miske zmiešame olivový olej, med, balzamikový ocot, pretlačený cesnak, rozmarín, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame.

3

Karé osušíme a celé potrieme zmesou, ktorú sme pripravili. Odložíme ho bokom.

4

Nachystáme si zeleninu. Mrkvu, repy aj cibuľu ošúpeme. Mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska, repy a cibuľu na osminky. Dáme do misky, polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, mleté čierne korenie a citrónovú kôru. Poriadne premiešame.

5

Plech pokryjeme papierom na pečenie. Do stredu položíme karé, okolo neho dáme zeleninu.

6

Pečieme 30–45 minút alebo dovtedy, kým nie je mäso upečené a zelenina nezmäkne.

7

Pred krájaním necháme mäso asi 5 minút odpočívať. Môžeme ozdobiť vetvičkou rozmarínu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept