Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 200 °C.
V malej miske zmiešame olivový olej, med, balzamikový ocot, pretlačený cesnak, rozmarín, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame.
Karé osušíme a celé potrieme zmesou, ktorú sme pripravili. Odložíme ho bokom.
Nachystáme si zeleninu. Mrkvu, repy aj cibuľu ošúpeme. Mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska, repy a cibuľu na osminky. Dáme do misky, polejeme olivovým olejom, pridáme soľ, mleté čierne korenie a citrónovú kôru. Poriadne premiešame.
Plech pokryjeme papierom na pečenie. Do stredu položíme karé, okolo neho dáme zeleninu.
Pečieme 30–45 minút alebo dovtedy, kým nie je mäso upečené a zelenina nezmäkne.
Pred krájaním necháme mäso asi 5 minút odpočívať. Môžeme ozdobiť vetvičkou rozmarínu.