Recepty Bravčové karé s brusnicami a so špenátom

Suroviny

1 kg bravčového karé bez kosti (Tesco bravčového karé bez kosti)
1 lyžica masla
3 lyžice šalvie (nasekanej)
90 g baby špenátu
3 strúčiky cesnaku
150 g brusnicového džemu
180 g kozieho syra
soľ
čierne korenie
Paštrnákové pyré
1 kg paštrnáka
½ ks cibule
50 g masla
1 lyžica estragónov
4 strúčiky cesnaku
200 ml vody
120 ml sladkej smotany (na šľahanie)
½ čajovej lyžičky soli

Postup

1

Na panvici rozpustíme na stredne silnom ohni maslo. Pridáme špenát a za občasného miešania varíme, kým nezvädne. Vmiešame pretlačený cesnak a restujeme 30 sekúnd.

2

Rúru predhrejeme na 220 °C. Bravčové mäso položíme na dosku a pozdĺžne ho narežeme, aby vznikol súvislý plát mäsa hrúbky asi 1 cm. Ak je mäso stále hrubé, pomôžeme si tĺčikom a vyklepeme ho na požadovanú hrúbku. Osolíme a okoreníme z každej strany.

3

Na bravčové mäso rozotrieme brusnicový džem a na okrajoch necháme 2 cm priestor, aby sa dalo zrolovať. Pridáme špenát a potom skaramelizovanú cibuľu. Navrch rozdrobíme kozí syr. Mäso pevne zvinieme a spojíme kuchynským špagátom.

4

Bravčové mäso položíme na pekáč alebo plech a pečieme 30 až 35 minút alebo dovtedy, kým sa vnútro neupečie a nebude mať asi 60 °C. Pred krájaním necháme mäso 20 minút odpočinúť.

5

Pripravíme si paštrnákové pyré. Vo väčšom hrnci rozpustíme 20 g masla a orestujeme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme očistený nakrájaný paštrnák a osolíme ho. Restujeme asi 10 minút. Pridáme vodu a smotanu a varíme domäkka približne 15 – 20 minút. Následne zeleninu odstavíme z ohňa a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Vmiešame zvyšok masla, pretlačený cesnak a estragón. Premiešame.

6

Nakrájané bravčové karé servírujeme s paštrnákovým pyré.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept