Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na panvici rozpustíme na stredne silnom ohni maslo. Pridáme špenát a za občasného miešania varíme, kým nezvädne. Vmiešame pretlačený cesnak a restujeme 30 sekúnd.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Bravčové mäso položíme na dosku a pozdĺžne ho narežeme, aby vznikol súvislý plát mäsa hrúbky asi 1 cm. Ak je mäso stále hrubé, pomôžeme si tĺčikom a vyklepeme ho na požadovanú hrúbku. Osolíme a okoreníme z každej strany.
Na bravčové mäso rozotrieme brusnicový džem a na okrajoch necháme 2 cm priestor, aby sa dalo zrolovať. Pridáme špenát a potom skaramelizovanú cibuľu. Navrch rozdrobíme kozí syr. Mäso pevne zvinieme a spojíme kuchynským špagátom.
Bravčové mäso položíme na pekáč alebo plech a pečieme 30 až 35 minút alebo dovtedy, kým sa vnútro neupečie a nebude mať asi 60 °C. Pred krájaním necháme mäso 20 minút odpočinúť.
Pripravíme si paštrnákové pyré. Vo väčšom hrnci rozpustíme 20 g masla a orestujeme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme očistený nakrájaný paštrnák a osolíme ho. Restujeme asi 10 minút. Pridáme vodu a smotanu a varíme domäkka približne 15 – 20 minút. Následne zeleninu odstavíme z ohňa a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Vmiešame zvyšok masla, pretlačený cesnak a estragón. Premiešame.
Nakrájané bravčové karé servírujeme s paštrnákovým pyré.