Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mäso očistíme, umyjeme, osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame približne narovnako. Zalejeme vývarom a varíme asi 20 minút domäkka.
Zeleninu vyberieme, do vývaru dáme maslo a redukujeme na hustejšiu omáčku. Do nej vrátime zeleninu, pridáme petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
Mäso prudko opečieme dve minúty z oboch strán. Potom dopekáme asi 7 minút. Mäso by malo zostať pružné na dotyk.
Hotovú panenku vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku vlejeme víno a varíme, kým výpek opäť nezhustne. Nakrájanú panenku servírujeme so zeleninou a prelejeme výpekom.