Recepty Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Suroviny

800 g bravčovej panenky
2 PL masla
400 ml vývaru
200 ml červeného vína
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
85 g mrkvy
85 g petržlenovej vňate
85 g zeleru

Postup

1

Mäso očistíme, umyjeme, osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame približne narovnako. Zalejeme vývarom a varíme asi 20 minút domäkka.

2

Zeleninu vyberieme, do vývaru dáme maslo a redukujeme na hustejšiu omáčku. Do nej vrátime zeleninu, pridáme petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.

3

Mäso prudko opečieme dve minúty z oboch strán. Potom dopekáme asi 7 minút. Mäso by malo zostať pružné na dotyk.

4

Hotovú panenku vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku vlejeme víno a varíme, kým výpek opäť nezhustne. Nakrájanú panenku servírujeme so zeleninou a prelejeme výpekom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept