Recepty Bowl s kuracím mäsom a avokádom

Suroviny

75 ml olivového oleja
750 g kuracích pŕs
50 g soli
5 g tymiánu
400 g basmati ryže
ks avokáda
250 g cherry paradajok
300 g uhorky
200 g mrkvy
50 g mladej cibuľky
10 g sezamu
50 g limetky
5 vajec

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Aby bolo kuracie mäsko chrumkavejšie, môžeme prsia opiecť aj s kožou.“

Postup

1

Príprava je veľmi jednoduchá. Vopred si uvaríme ryžu, môžeme ju dochutiť soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.

2

Kuracie prsia opečieme dozlatista tak, aby zostali šťavnaté. Nakrájame cherry paradajky, uhorku, avokádo a zeleninu, akú máme práve poruke. Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na štvrtiny. Všetko uložíme na tanier, začíname od stredu taniera, a polejeme olivovým olejom.

3

Môžeme pridať koriander, sezamové semiačka alebo ďalšie suroviny na dozdobenie. Dôležité je, aby jedlo pôsobilo vizuálne atraktívne. Podávame. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept