Recepty Bezlepkové citrónové rezy z mandľovej a kokosovej múky s javorovým sirupom

Suroviny

Cesto:
150 g mandľovej múky (jemnej)
50 g kokosovej múky
50 ml javorového sirupu
80 ml kokosového oleja
1 štipka soli
Krém:
4 vajcia
2 citróny (šťava z 2 Tesco Bio citrónov)
1 čl citrónovej kôry
100 ml javorového sirupu
1 PL kokosovej múky

Postup

1

V miske zmiešame všetky suroviny na cesto, kým sa dobre neprepoja. Cesto prstami vtlačíme na dno menšieho plechu (20 × 20 cm) a vo vopred vyhriatej rúre pečieme na 180 °C 15 minút.

2

Medzitým vyšľaháme vajcia s ostatnými surovinami (okrem kokosovej múky) na krém. Nakoniec pridáme preosiatu kokosovú múku. Vyšľaháme dohladka.

3

Po upečení cesta naň ihneď nalejeme krém. Teplotu v rúre znížime na 165 °C a pečieme ešte cca 20 minút. Krém bude mať konzistenciu pudingu.

4

Necháme vychladnúť 30 minút pri izbovej teplote a vložíme minimálne na 3 hodiny do chladničky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept