Recepty Bezgluténové sladké buchtičky

Suroviny

Suroviny
200 ml mlieka
2 vajcia
80 g masla
¼ šálky kryštálového cukru
1 šálka hrozienok
¼ lyžice soli
Kríže
2 lyžice kryštálového cukru
Glazúra
2 lyžice kryštálového cukru

Postup

1

V hrnčeku roztopíme maslo a zohrejeme mlieko na teplotu asi 40 °C. Zmiešame mlieko s kvasnicami. Vo veľkej mise zmiešame bezlepkovú zmes, cukor, korenie a soľ. Nalejeme kvasnice, pridáme vajce a dobre premiesime. Nakoniec pridáme hrozienka.Zakryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť 2 hodiny. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Z cesta tvoríme malé bochníčky a ukladáme ich na plech ďalej od seba. Necháme odpočívať 20 minút. Bezlepkovú múku vymiešame s vodou do hladkej pasty. Zmes nalejeme do vrecúška na zdobenie alebo do mikroténového vrecúška a opatrne na ňom odstrihneme rožtek. Každú buchtičku ozdobíme nakresleným krížikom. Pečieme asi 15 minút dozlatista. Počas pečenia si pripravíme glazúru z pomarančového džúsu a cukru. Varíme asi 5 minút, kým nie je hustá ako sirup. Horúce upečené buchtičky ihneď potrieme touto glazúrou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept