Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V kuchynskom robote zmiešame vodu, cukor, batatové pyré, mlieko, vajcia a rozpustené maslo. Za stáleho hnetenia postupne pridávame múku a nakoniec suché droždie a soľ. Cesto sa musí úplne odlepovať od stien misky. Ak sa neodlepuje, prisypeme trochu múky. Z cesta vyformujeme guľu a necháme aspoň hodinu kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi pol centimetra.
Celý povrch cesta potrieme zmäknutým maslom.
V miske zmiešame hnedý cukor, mletú škoricu a kukuričný škrob. Zmes rovnomerne nasypeme na povrch cesta. Z dlhšej strany ho zrolujeme do valčeka. Ten následne nakrájame na 12 častí.
Rolky poukladáme na vymastený plech, zakryjeme ich utierkou a necháme ešte 40 – 60 minút kysnúť.
Škoricové slimáky pečieme 25 minút na 180 °C dozlatista.
Medzitým si pripravíme polevu. Zmiešame jogurt, javorový sirup a vanilkový extrakt.
Keď sú rolky upečené a ešte teplé, potrieme ich jogurtovou polevou.
Tip: Škoricové slimáky podávajte napríklad s horúcim kakaom s marshmallows či kapučínom.