Recepty Baklažánová pizza s klobáskou

Suroviny

1 baklažán (väčší)
200 g hladkej múky
1 vajce
1 čl soli
½ ČL mletého čierneho korenia
2 ČL provensalského korenia
2 klobásy (Tesco Grill Master klobásy v maďarskom štýle)
50 ml paradajkového pretlaku
1 strúčik cesnaku
1 štipka sušenej bazalky
1 štipka oregana
1 štipka rozmarínu
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
50 g mozzarelly (nastrúhanej)
bazalka (na ozdobu)

Postup

1

Baklažán ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme ho a necháme 10 minút odstáť. Potom ho scedíme a čo najviac zbavíme vody. Takto pripravený baklažán vložíme do misky, pridáme korenie, múku a vajce. Zmiešame a z cesta vytvarujeme pevnú guľu. Následne ju vyvaľkáme na obdĺžnikový plát hrubý 1 centimeter. Takto pripravený plát položíme na rozpálený gril a grilujeme cca 5 minút z každej strany.

2

V miske zmiešame paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, bazalku, oregano, rozmarín, soľ a korenie. Vzniknutou zmesou potrieme predpečenú pizzu. Navrch rovnomerne poukladáme plátky klobásky a posypeme syrom.

3

Dáme zapiecť na 15 minút pri teplote 180 °C. Pizzu podávame teplú.

TIP: Pizzu môžeme ozdobiť čerstvými lístkami bazalky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept