Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Baklažán ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme ho a necháme 10 minút odstáť. Potom ho scedíme a čo najviac zbavíme vody. Takto pripravený baklažán vložíme do misky, pridáme korenie, múku a vajce. Zmiešame a z cesta vytvarujeme pevnú guľu. Následne ju vyvaľkáme na obdĺžnikový plát hrubý 1 centimeter. Takto pripravený plát položíme na rozpálený gril a grilujeme cca 5 minút z každej strany.
V miske zmiešame paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, bazalku, oregano, rozmarín, soľ a korenie. Vzniknutou zmesou potrieme predpečenú pizzu. Navrch rovnomerne poukladáme plátky klobásky a posypeme syrom.
Dáme zapiecť na 15 minút pri teplote 180 °C. Pizzu podávame teplú.
TIP: Pizzu môžeme ozdobiť čerstvými lístkami bazalky.