Babičkine medovníky

Suroviny

750 g hladkej múky
5 PL medu
1 vajce (bielok)
180 g práškového cukru
2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL mletej škorice
1 PL kakaa
200 g kryštálového cukru
4 vajcia (žltky)
1 vajce
150 g margarínu
½ ČL badiánu
6 klinčekov
citrón (len kôra)

Postup

1

Cukor s medom a margarínom dáme do väčšej nádoby a nad parou necháme rozpustiť. Pridáme škoricu, podrvené klinčeky a nastrúhanú citrónovú kôru. V druhej miske preosejeme múku so sódou a kakaom, zmesi zmiešame a necháme vychladnúť. Nič nepokazíte, ak cesto necháte odpočívať aj 24 hodín.

2

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, povykrajujeme a ukladáme na plech. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom, medovníky tým získajú lesk. Počas pečenia ich priebežne kontrolujeme, aby neprihoreli.

3

Na zdobenie si vymiešame do hladka bielok s preosiatym cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Naplníme do igelitového sáčku, na ktorom odstrihneme rožtek a dozdobíme voňavú dobrotu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept