Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cukor s medom a margarínom dáme do väčšej nádoby a nad parou necháme rozpustiť. Pridáme škoricu, podrvené klinčeky a nastrúhanú citrónovú kôru. V druhej miske preosejeme múku so sódou a kakaom, zmesi zmiešame a necháme vychladnúť. Nič nepokazíte, ak cesto necháte odpočívať aj 24 hodín.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, povykrajujeme a ukladáme na plech. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom, medovníky tým získajú lesk. Počas pečenia ich priebežne kontrolujeme, aby neprihoreli.
Na zdobenie si vymiešame do hladka bielok s preosiatym cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Naplníme do igelitového sáčku, na ktorom odstrihneme rožtek a dozdobíme voňavú dobrotu.