Recepty Baba Ganuš

Suroviny

2 baklažány (stredne veľké)
voda
1 krajec tmavého chleba
3 strúčiky cesnaku
½ citróna (len šťava)
2 ČL rímskej rasce
5 PL olivového oleja
3 PL gréckeho jogurtu
petržlenová vňať
2 PL čiernych olív

Popis

Postup

Rúru  vyhrejeme na 200 °C. Plech na pečenie mierne potrieme tukom a poukladáme naň baklažány, ktoré sme prepichli vidličkou na niekoľkých miestach. Pečieme 35 – 40 minút, kým dužina nezmäkne a šupka nestratí hladkosť. Do trošky vody namočíme krajec chleba a prebytočnú vodu vytlačíme. Chlieb odložíme do misky. Baklažány pozdĺžne prepolíme, dužinu vydlabeme lyžicou a rozmixujeme dohladka s cesnakom, namočeným chlebom a šťavou z citróna. Postupne pridáme rímsku rascu a olivový olej. Na záver primiešame jogurt a všetko dáme do misky. Posypeme petržlenovou vňaťou a čiernymi olivami. Olivy sme pokrájali na štvrtky a odstránili sme kôstky. Nátierka chutí s kúskami surovej zeleniny (napríklad s mrkvou alebo so stonkovým zelerom) alebo s opečeným chlebom. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept