Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech na pečenie mierne potrieme tukom a poukladáme naň baklažány, ktoré sme prepichli vidličkou na niekoľkých miestach. Pečieme 35 – 40 minút, kým dužina nezmäkne a šupka nestratí hladkosť. Do trošky vody namočíme krajec chleba a prebytočnú vodu vytlačíme. Chlieb odložíme do misky. Baklažány pozdĺžne prepolíme, dužinu vydlabeme lyžicou a rozmixujeme dohladka s cesnakom, namočeným chlebom a šťavou z citróna. Postupne pridáme rímsku rascu a olivový olej. Na záver primiešame jogurt a všetko dáme do misky. Posypeme petržlenovou vňaťou a čiernymi olivami. Olivy sme pokrájali na štvrtky a odstránili sme kôstky. Nátierka chutí s kúskami surovej zeleniny (napríklad s mrkvou alebo so stonkovým zelerom) alebo s opečeným chlebom.