Recepty Ananásovo-kokosová ,,buchta"

Suroviny

200 g ananásu (čerstvého)
110 g masla (izbovej teploty)
110 g trstinového cukru
2 vajcia (veľké)
250 ml kyslej smotany
200 g hladkej múky špaldovej
¼ ČL sódy bikarbóny
150 g strúhaného kokosu
práškový cukor
soľ

Popis

Postup

Vyhrejeme rúru na 180 °C. Ošúpeme ananás a nakrájame ho na malé kúsky. Vyšľaháme maslo s cukrom na svetlú penu. Postupne pridáme vajcia a kyslú smotanu. V druhej miske zmiešame múku, sódu a štipku soli. Potom pridáme kokos a ananás a premiešame. Do múčnej zmesi pomaly prilievame zmes z vyšľahaného masla. Cesto nalejeme do koláčovej formy s priemerom asi 18 cm a pečieme cca 1 hodinu. Je dobré koláč priebežne kontrolovať či je hotový aj znútra – zapichnutím špáradla alebo špajdle do cesta. Po upečení necháme dobre vychladnúť, posypeme cukrom a podávame.  

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept