Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Vyhrejeme rúru na 180 °C. Ošúpeme ananás a nakrájame ho na malé kúsky. Vyšľaháme maslo s cukrom na svetlú penu. Postupne pridáme vajcia a kyslú smotanu. V druhej miske zmiešame múku, sódu a štipku soli. Potom pridáme kokos a ananás a premiešame. Do múčnej zmesi pomaly prilievame zmes z vyšľahaného masla. Cesto nalejeme do koláčovej formy s priemerom asi 18 cm a pečieme cca 1 hodinu. Je dobré koláč priebežne kontrolovať či je hotový aj znútra – zapichnutím špáradla alebo špajdle do cesta. Po upečení necháme dobre vychladnúť, posypeme cukrom a podávame.