Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Grilované mäso bez dipu je ako leto bez slnka. Dá sa to, ale niečo tomu chýba. Vyskúšajte naše recepty na domáci jogurtový, avokádový a cesnakový dip – bez éčok a iba z toho, čo dom dal. Príprava vám zaberie len pár minút.
Základ domáceho dipu sa dá pripraviť z pár ingrediencií. Nájdete medzi mini majonézu, jogurt, kyslú smotanu, tvaroh, ale aj paradajkový pretlak alebo cmar. Záleží iba na tom, či práve držíte diétu do plaviek, alebo si bez výčitiek doprajete aj niečo s vyššou kalorickou hodnotou. Do základu potom zamiešate korenie, bylinky, nadrobno nasekanú zeleninu a perfektný doplnok ku grilovanému mäsu, syru či zelenine je hotový!
Že príprava domáceho dipu zaberie priveľa času? Ušetrite si ho tým, že si všetky potrebné suroviny necháte priviesť domov. Tesco Online nákupy na stránkach tesco.sk budete mať hotové o pár minút a kuriér vám tašky privezie až ku dverám. Na prvý nákup tu navyše dostanete zľavu 5 €.
Teraz ale späť k dipom! Pripravili sme pre vás recepty na tri najobľúbenejšie dipy. Tie hutnejšie môžete použiť aj ako nátierku na upečené bagety.
Biely jogurt je chutný aj zdravý. Veď jeden téglik obsahuje asi ¼ dennej dávky vápniku, veľa bielkovín a látky, ktoré pozitívne pôsobia na steny čreva. Pri výbere sa sústreďte na to, aby jogurt obsahoval iba mlieko, mliečne bielkoviny a živé kultúry, naopak žiadny škrob a ďalšie pridané látky.
Viete, ktorý biely jogurt bude pre váš domáci dip ten najlepší? Jednoducho si vyberte z bohatej ponuky hneď teraz. Na stránkach Tesco Online nákupy nájdete nie len veľký výber bielych jogurtov, ale rovno si prečítate aj o ich výživových hodnotách.
Do bieleho jogurtu pridajte napríklad:
Váhu ani odmerky potrebovať nebudete. Jednotlivé ingrediencie po troškách pridávajte, miešajte a ochutnávajte. Sami viete najlepšie, koľko byliniek a korenia je tak akurát. No a ak sa vám dip zvýši, kľudne ho pridajte na druhý deň do zeleninového šalátu.
Cesnak je vlastne prírodná medicína. Táto zelenina má antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti, znižuje krvný tlak aj cholesterol a chráni naše srdce. TIP: Ak si chystáte cesnakový dip práve kvôli zdraviu, pridajte doňho viac ľahkého jogurtu a menej kyslej smotany (stačí otočiť pomery týchto ingrediencií v recepte).
Pripravte si základ:
A teraz základ dochuťte. Vyberať môžete z mnohých kombinácií:
Cesnakový dip z kyslej smotany sa hodí ku mäsu, zemiakom pečeným v šupke aj ku grilovanej zelenine. Ku pečeným zemiakom ani nepotrebujete gril. Stačí ich vložiť na 30 minút na rošt rozpálenej rúry.
TIP: Na stránkach tesco.sk v sekcii Tesco Online nákupy nájdete široký výber mäsa, zeleniny aj syrov vhodných ku grilovaniu. Užite si toho roku grilovanie bez ponáhľania.
Avokádový dip zaujme hostí chuťou aj svojou jemnosťou. Hodí sa ku grilovanému mäsu a isto si ho obľúbite aj ako nátierku. Ak bagetku najskôr opečiete, budú luxusné raňajky na svete.
Na základný dip budete potrebovať:
Avokádo rozmliaždite vidličkou a zmiešajte s ďalšími pripravenými surovinami. Základ máte hotový. Aj takto je veľmi dobrý. Samozrejme ho ale môžete vylepšiť.
Pridajte napríklad:
Lučina alebo kyslá smotana dodajú dipu na jemnosti. Táto varianta je skvelá ku kvalitnému hovädziemu masu. S trochou cesnaku a cibuľky dostane avokádový základ ostrejší tón a výraznú chuť. Kombinácia s papričkami jalapeňo a koriandrom vám pripomenie exotické Mexiko.
Ako poznáte zrelé avokádo?
Avokádo, ktoré môžete hneď použiť, má tmavú šupku a na pohmat by malo byť mäkké a pružné. Napovie aj stav stopky – ak ide odlúpnuť jednoducho a dužina pod ním je hnedá, narazili ste na prezrelý kus. Ak stopka od avokáda nejde preč, je nezrelé. Je stopku ľahké odstrániť a dužina je pod ním žltá? Narazili ste na perfektný kus!
Vedeli ste, že v Tesco kontrolujeme každý jeden nákup, ktorí naši zákazníci spravia online? Do vášho košíka navyše vkladáme iba také mäso, zeleninu a ovocie , ktoré by ste si sami vybrali. Na váš stôl sa vďaka tomu dostane len to najlepšie z našich regálov.
Všetky dipy nechajte odležať v chladničke aspoň 3 hodiny. Vďaka tomu sa spoja všetky chute a výsledok bude ešte lepší. Každý dip dajte do vlastnej misky a pridajte jednu alebo viac lyžičiek, ktorými budete naberať vždy len jeden dip (aby sa medzi sebou nepomiešali chute a farby).