Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Poradíme vám, ako doma tekvicu zužitkovať na 100 %, ako z nej nielen navariť či napiecť, ale aj ako si ňou tematicky skrášliť dom či byt.
Myslite na to, že hostia chodia na párty často hladní, takže „jednohubkami“ ich nenasýtite. Keďže ryža je obľúbená nielen u dospelých, ale aj u detí, tekvicové rizoto je tou správnou voľbou pre všetkých hladných účastníkov. Nezabudnite, že okrem tekvice sú základom ešte 3 dôležité suroviny: ryža arborio, určená špeciálne na prípravu rizota, biele víno na podlievanie a maslo ako základ krémového rizota. Nemusíte sa báť, alkohol sa varením z vína odparí, takže rizoto môžete pokojne ponúknuť aj deťom. Podávajte ho s nastrúhaným parmezánom, opraženými tekvicovými semienkami a pokvapkané kvalitným tekvicovým olejom. Buďte originálni aj pri servírovaní – namiesto veľkej servírovacej misy použite jednu veľkú vydlabanú tekvicu hokkaido.
Keď už máte tekvicové rizoto hotové, nezabudnite využiť tekvicové semienka. Stačí ich očistiť od dužiny a nechať voľne uschnúť. Následne ich poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, posypte tekvicovým korením (mix škorice, zázvoru, kardamómu, klinčeka, nového korenia, muškátového orieška), pokvapkajte olivovým olejom a pečte 20 minút pri 150 °C. Premiešajte a nechajte počas ďalších 2 hodín dosušiť pri 90 °C. Milovníkov čili potešíte aj dávkou pikantných tekvicových semienok. Tekvicové semienka sú zdravé pre srdce, posilňujú imunitný systém a keďže zlepšujú náladu, sú ideálne aj na halloweensku párty.
Kde všade môžete použiť doma upečené tekvicové semienka?
Tekvica je jednou z tých vďačných surovín, ktorú vieme využiť do posledného jadierka.
O tento recept sa s vami jednoducho musíme podeliť. Je vynikajúci a ultra rýchly! Budete naň potrebovať:
Všetky suroviny dôkladne rozmixujte vo vysokootáčkovom mixéri a podávajte s čiernymi sépiovými špagetami.
Tekvicové pudingy, pyré, koláčiky, či dokonca tekvicová zmrzlina. Vyzerá to tak, že neexistuje jedlo, do ktorého by sa tekvica nedala použiť. Vymeňte bežný kakaový puding s piškótami za sladký tekvicový puding a známu ovocnú bublaninu za tekvicový koláč s karamelizovanými orechmi.
Čo ešte nesmie chýbať na halloweenskej párty u vás doma? Na prvom mieste sú, samozrejme, halloweenske masky. A pokiaľ tam budú aj deti, určite ich tento nápad poteší. Dospelých môžete zase zo žartu „nastrašiť“ temnou výzdobou.
Veríme, že s našimi tipmi zažijete chutnú a veselú halloweensku párty a odnesiete si z nej tie „najstrašnejšie“ zážitky.
Zdroj: nutritionistmeetschef.com, wiki.org