Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Je to vhodný adept na varenie zo zvyškov, takže ak ste sa rozhodli žiť v novom roku šetrnejšie, pustite sa do „quichovania“.
Cesto na quiche si môžete buď vyrobiť sami doma, alebo si ho jednoducho kúpiť chladené v supermarkete. Plnka je už na vás. Či do nej použijete sušené paradajky, cibuľu alebo špenát, to závisí len a len od vašich chuťových preferencií.
Ak si quiche vo vašom jedálnom lístku nájde svoje stabilné miesto, pridajte si do zoznamu aj tieto recepty na ďalšie quiche. Výborný je syrový s baklažánom a paradajkami, pórovo-ricottový quiche, ale aj mini quiche bez lepku a laktózy.
Najlepšie suroviny sú tie domáce. To platí aj pre sušené paradajky. Môžete si ich pripraviť aj doma a použiť ich nielen do tohto receptu na quiche. Domáce sušené paradajky si môžete dopriať aj večer pri sledovaní televízie namiesto zemiakových lupienkov.
Z múky, masla, vody a soli si pripravíme cesto na quiche. Voda musí byť veľmi studená, preto si ju pred prípravou odložíme do chladničky.
Všetky suroviny dôkladne vymiesime rukami, až kým sa maslo úplne neroztopí a neprepojí s múkou. Z cesta vyformujeme guľku, zabalíme ju do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chlade aspoň pol hodiny.
Medzičasom si pripravíme plnku. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, cesnak nadrobno a spolu ich orestujeme na olivovom oleji.
Do restovanej cibule a cesnaku pridáme mletú rascu a nasekané sušené paradajky. Dôkladne premiešame.
Do hotovej teplej zmesi primiešame po vypnutí čerstvý baby špenát. Plnku dochutíme soľou a korením, odložíme bokom a necháme mierne vychladnúť.
V miske zmiešame smotanu s vajíčkami a s nasekanou petržlenovou vňaťou a vyšľaháme.
Cesto vyberieme z chladničky, formu na quiche vystelieme papierom na pečenie a cesto pomaličky rozvaľkáme na celú formu tak, aby jeho okraje prečnievali smerom von.
Cesto popicháme vidličkou, vylejeme naň plnku, zalejte smotanovou zmesou a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.