Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ovocie zamrazené v ľade a plávajúce v pohári hoci len s čistou vodou vyzerá veľmi efektne. Príprava ovocných ľadových kociek vám zaberie len pár minút. Budete potrebovať len ovocie podľa chuti. Malé bobuľové plody ako maliny, černice alebo čučoriedky môžete mraziť vcelku, čerešne prekrojte na polovicu, dužinu väčšieho ovocia nakrájajte na menšie kúsky. Poukladajte ich do nádobiek na ľad, zalejte vodou a dajte na noc do mrazničky.
Náš tip: Ovocie zalejte ľadovým alebo ovocným čajom.
Ľadový čaj z čerstvého ovocia vás osvieži a ako bonus si dužinu môžete aj zamraziť. Na broskyňový ľadový čaj budete potrebovať:
3 broskyne
3 PL cukru
3 vrecúška čaju Tesco ovocný čaj s príchuťou broskyne a jahody
vodu
Ošúpané broskyne nakrájajte na menšie kocky, zalejte 250 ml vody, prisypte cukor a povarte 20 minút. Do horúcej tekutiny vložte vrecká čaju a po 5 minútach ich vytiahnite. Broskyne rozmixujte, prepasírujte cez sitko do džbána, zalejte ľadovou vodou a skladujte v chladničke. Pri podávaní môžete dozdobiť ľadovými kockami s ovocím.
Máte radi nanuk? Prečítajte si, ako vznikla zmrzlina na paličke!
Sorbet sa vyrába z ľadu, cukru alebo medu a čerstvého ovocia. Preto je ľahší a osviežujúcejší než zmrzlina. Pomery jednotlivých surovín si zapamätáte veľmi ľahko – 3 : 2 : 1 – 3 hrste ovocia : 2 polievkové lyžice ovocnej šťavy : 1 lyžica medu alebo cukru.
Ako ovocie sú veľmi vhodné maliny, jahody, čučoriedky, černice, ríbezle, egreše a ďalšie malé plody, prípadne broskyne, marhule, nektárinky (tie však treba ošúpať a nakrájať na kocky). Ovocie rozmixujte v mixéri spolu s ovocnou šťavou a cukrom a v nádobe dajte do mrazničky na tri hodiny. Potom lyžicou alebo špachtľou odstráňte kryštáliky ľadu, sorbet premiešajte a znovu dajte do mrazničky na ďalšie tri hodiny.
Efektný tip: Časť ovocia si odložte bokom a primiešajte ho do rozmixovaného pyré ešte pred zmrazením.
Zelená zmrzlina sa v lete stane hitom vašej kuchyne! A keď vás bude niekto presviedčať, že mu ponúkate zmrzlinu zo zeleniny, opravte ho. Avokádo je totiž ovocie.
Na avokádovú zmrzlinu potrebujete 2 stredne veľké zrelé avokáda, 125 ml smotany na šľahanie a trochu medu. Avokádo rozmixujte na pyré, pridajte k nemu smotanu na šľahanie a zmes dobre premiešajte metličkovým mixérom. Milovníkom čokoládovej zmrzliny odporúčame pridať aj 1 polievkovú lyžicu kvalitného holandského kakaa Tesco Finest. Zmes preložte do uzatvárateľnej nádoby a dajte na niekoľko hodín, ideálne na noc, do mrazničky. Pred podávaním nechajte zmrzlinu pár minút pri izbovej teplote. Keď sa trošku roztopí, bude sa lepšie servírovať.
Viete, koľkokrát vyplazíte jazyk, kým zjete kopček zmrzliny?