Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Recept na avokádovú nátierku chváli aj naša výživová expertka Zuzana Pavelková Šafářová:
„Fazuľa, rajčiny aj avokádo sú zdrojom vlákniny, ktorá znižuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva. Fazuľa patrí k najzdravším potravinám aj vďaka obsahu draslíka, vápnika, fosforu, horčíka, jódu a železa, kyseliny listovej, niacínu a provitamínu A. Dodáva energiu, pretože neobsahuje komplexné sacharidy. Bielkoviny prispievajú k regenerácii a rastu buniek, predovšetkým svalov. Preto by ste ich mali jesť aspoň dvakrát týždenne.
Avokádo je významným zdrojom rastlinných tukov, preventívne pôsobiacich proti kardiovaskulárnym ochoreniam, vitamínov C, skupiny B, K, E, horčíka a mangánu.
Citrón je významným zdrojom vitamínu C, najsilnejšieho antioxidantu.
Všetky minerály a vitamíny posilňujú náš imunitný systém, čím zabraňujú vzniku civilizačných ochorení.“
Biele fazule scedíme, dáme do misy a rozmágame pretláčadlom na zemiaky.
Sušené paradajky nakrájame na malé kocky.
Bazalkové lístky nakrájame najemno.
Avokádo ošúpeme, nakrájame a popučíme.
Všetko pridáme k fazuliam, pridáme horčicu, soľ, korenie a poriadne premiešame.
Natrieme na chlieb a ozdobíme cherry paradajkami a lístkami špenátu.