icon_search

    Višňe hotové za pár minút

    Je leto a vrcholná sezóna višní je práve počas leta: u nás je to v júni/júli. Toto je ten najlepší čas na výrobu višňového džemu a uchovanie chuti višní o niečo dlhšie.

    Platnosť: 12.7 - 6.7.2016

    Džem má výraznú chuť, je sladký, plný kúskov višní a, v neposlednom rade, veľmi jednoducho sa vyrába. Znamená to, že si ho môžete urobiť približne za 15 minút a zaváraninová fľaša plná úžasného červeného džemu bude stáť vo vašej kuchyni. Môžete si s ním robiť čokoľvek chcete:

    - použiť ho ako náplň do palaciniek
    - natrieť ho na toast
    - použiť ho v ovocnom dezerte
    - podávať ho spolu so sušienkami... a ešte oveľa viac.

    Poďme si ho skúsiť vyrobiť!

    V malom hrnci miešajte spolu višne, cukor a 2 polievkové lyžice višňovej šťavy. Dajte to na stredne veľký plameň a varte 10 minút. Občas premiešajte, až kým nie sú višne mäkké. Višne porozdeľujte na kúsky a odložte preč z plameňa.

    Potom preosejte 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu do malej misky, pridajte studenú vodu a rozšľahajte to do hladka. Za stáleho miešania pomaly vlejte kašu do višňovej zmesi.

    Opäť dajte zmes na sporák, pokračujte v miešaní a varte 1 minútu.

    Zmes odložte preč z plameňa a chlaďte ju pri izbovej teplote 10 minút.