icon_search

    Poďme si urobiť rýchly ovocný kompót!

    Tieto dobroty sú veľmi chutné a zdravé. Pozrime sa na tipy, ako pripraviť lahodné domáce pochúťky.

    Platnosť: 3.6 - 23.5.2016

    Pripravené ovocie vložíme do hrnca na sporáku, nastavenom na mierny ohrev. Pridáme toľko vody, aby sme ovocie zakryli. V prípade prípravy kompótu z menej šťavnatého ovocia, môžeme doliať ešte trochu vody navyše. Ak pripravujeme napríklad slivkový kompót, môžeme pridať pár lyžíc vína, pretože víno a slivky sa k sebe výborne hodia.

    Ovocie privedieme do varu a varíme na miernom plameni, kým nezačne mäknúť. Občas ho jemne premiešame, aby sa neprichytilo o dno hrnca a nepripálilo sa. Potom pridáme cukor, nie však príliš veľa. Ovocie ochutnáme a až potom ocukríme. Je veľmi dôležité, aby sme kompót neurobili príliš sladký ani príliš kyslý.

    Keď ovocie už pekne zmäklo, no ešte nie je úplne rozvarené, mali by sme ho zložiť zo sporáka a nechať vychladnúť. Takto pripravený kompót nám vydrží pár dní uschovaný v chladničke.

    Kompót môžete servírovať so zmrzlinou, pudingom alebo piškótami.

    Dobrú chuť!