icon_search

    Ochutnajte našu novú chrumkavú zeleninu

    Nielen skvelá chuť a jednoduchá príprava, ale aj lákavé balenie.

    Platnosť: 31.10 - 3.10.2016

    Zelené fazuľky. Tieto zelené krásky pochádzajú zo Severnej Ameriky a k nám sa dostali vďaka výprave slávneho Krištofa Kolumba. Sú plné zdraviu prospešných prvkov ako železo, mangán, horčík či vápnik. Obsahujú aj vlákninu, ktorá pomáha správnemu tráveniu a znižuje cholesterol. Ich veľkou výhodou je jednoduchá príprava a všestranné použitie v kuchyni. Skvelo sa hodia ako príloha, stačí ich napríklad orestovať na panvici, zabaliť do slaninky a podávať k pečenému mäsu alebo steakom. Výborne chutia aj zmäknuté v pare alebo blanšírované, vďaka čomu ostanú jasnozelené a chrumkavé.

    Ružičkový kel. Zeleninu, ktorú poznáme ešte z čias Mezopotámie, buď milujeme, alebo sa jej oblúkom vyhýbame. Pritom ide o malú vitamínovú bombu. Drobné hlávky obsahujú veľa vlákniny, vitamíny B aj C, horčík, draslík a mangán. Dokonca zlepšujú náladu, tlmia únavu a podporujú sústredenie. Ružičkový kel by sa nemal dlho variť, pretože sa môže veľmi jednoducho rozvariť a zošedivieť. Najlepšie ho pripravíme rýchlym podusením v panvici s trochou kvalitného tuku alebo krátkym povarením v osolenej vode a následným schladením v ľadovej. Kel je ideálny ako príloha k mäsu.

    Pumpkin mix zložený z tekvice, rozmarínu, červenej cibule a zo zázvoru vám zaručene zachutí. Táto zmes sa výborne hodí ako príloha k mäsám, ďalej ako súčasť rizot, polievok, pyré alebo šalátov. Tekvica, základ nášho balíčka, pochádza z oblasti Strednej a Južnej Ameriky. Pestovať ju začali pred viac ako 7 000 rokmi. Z 90 % je tvorená vodou, obsahuje horčík, železo, fosfor, meď, vitamín A, luteín a betakarotén, ktorému vďačí za svoju oranžovú farbu. Pre tekvicu je typická neutrálna chuť, preto sa používa na prípravu sladkých i slaných jedál.