icon_search

    Kvasené uhorky

    Príprava tejto obľúbenej letnej pochúťky nie je zložitá. Budete potrebovať iba uhorky, cesnak, soľ, vodu, kôpor, chlieb a veľký zaváraninový pohár.

    Platnosť: 20.7 - 20.7.2016

    Uhorky umyte, konce odrežte, urobte na oboch koncoch uhorky dva dlhé zárezy v tvare „X“ tak, aby sa uhorka nerozpadla.
    Do čistého zaváraninového pohára dajte kôpor, strúčiky cesnaku a nakoniec uhorky. Pridajte 40 - 50 g soli na liter vody. Zalejte vodou tak, aby boli ponorené všetky uhorky. Na vrch položte kus chleba, ktorý bude tiež ponorený vo vode. Pohár prikryte fóliou, umiestnite na slnečné miesto na 3 - 4 dni (v závislosti na počasí). Po tomto čase je voda v pohári mútna, vtedy môžete uhorky ochutnať. Ak sú v dobré, vyhoďte chlieb a naša pochúťka je hotová.

    Dobrú chuť.