icon_search

    Babičkin marhuľový džem

    Je leto a marhuľová sezóna je tu. Najjednoduchší spôsob, ako zachovať sviežu chuť leta, je konzervovanie džemu. Keď je počasie chladnejšie, môžete si užiť tie najlepšie chute letných marhúľ.

    Platnosť: 12.7 - 6.7.2016

     Skúsme urobiť marhuľový džem, niečo, čo sme sa naučili od našich starých mám.

    Najprv prísady:
    - 1,5 kg zrelých marhúľ
    - 60 g cukru
    - šťava z 1 citróna
    - trocha vody

    Umyte, rozpoľte a vykôstkujte marhule. Všetky prísady vložte do hrnca a varte na vysokej teplote 3 – 4 hodiny, občas premiešajte. Keď cukor a marhule zmäknú, teplotu znížte a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Zvýšte teplotu a varte 20 minút, až kým nebude zmes hustá. Nechajte postáť 20 minút a nalejte do teplých zaváraninových pohárov. Prikryte a uzavrite ešte kým je džem horúci.

    Potom ho odložte do chladničky až na dva týždne.