icon_search

    Ach, môj džem je príliš sladký

    Keď príde leto, snažíme sa nájsť spôsoby, ako uchovať ovocie na večné časy. Vynikajúcou myšlienkou je pripraviť chutný džem. Keď príde zima a chladné počasie, môžeme si spomenúť na chuť leta.

    Platnosť: 3.6 - 23.5.2016

    Prečo je výhodné pripraviť si svoj vlastný džem? Pretože si môžeme určiť, aký sladký má byť, takže malinový džem chutí ako maliny, nie ako malinový cukor.

    Ale ako sa môžeme vyhnúť tomu, aby sme urobili príliš sladký džem?

    V prvom rade je vhodné postupovať podľa receptu, pretože zvyčajne kombinujeme ovocie a cukor v určitom pomere. Niektoré ovocie má vyšší obsah cukru, v závislosti od zrelosti a odrody.
    Ak použijeme sladké ovocie, napríklad kivi, broskyne alebo hrušky, je pravdepodobné, že džem bude príliš sladký. Vtedy pomôže troška kyseliny citrónovej, ktorá chuť hneď vylepší. Kvapnime trochu citrónovej šťavy alebo prilejme ovocný ocot tesne predtým, ako džem zložíme zo sporáku.

    Džem môžeme pripraviť aj s pomocou želírovacích prípravkov alebo cukrov, určených na zaváranie ovocia. V takomto prípade odporúčame postupovať podľa receptu.
    Nakoniec ochutnáme džem a ak všetko chutí skvele, bude to veľmi jemný a úžasne lahodný dezert pre celú rodinu.