Zistite si hodnoty svojho kódu zdravia

29.9.2011 13:18:00 | Produkty, Služby, Ceny
    Bratislava, 28. september 2011 – K samozrejmej informačnej výbave moderného človeka patria údaje o krvnom tlaku a hladine cholesterolu. Podľa prieskumu však viac ako polovica obyvateľov Slovenska /61 %/ svoje hodnoty buď vôbec nepozná alebo uvádza nesprávne odpovede /20 %/. Pritom tak vysoký krvný tlak ako aj vysoká hladina cholesterolu patria k rizikovým faktorom v chorobnosti i úmrtnosti na srdcovocievne ochorenia. To všetko sa môže zmeniť! Jednou z aktivít je Deň srdca, keď majú ľudia celého Slovenska možnosť na verejných stanovištiach spoznať svoje kódy zdravia – teda nielen hodnoty krvného tlaku a cholesterolu, ale v konzultácii s odborníkmi aj obvod pása a výpočet BMI /body mass index/, ktorý prezradí, či máte správnu hmotnosť alebo či netrpíte nadváhou alebo dokonca obezitou. Šestnásť meracích staníc zdravého života bude zajtra vo vybraných Tesco obchodoch – viď tabuľka nižšie. A keďže spoločnosť Tesco Stores SR dlhodobo podporuje zdravý životný štýl, Nadácia Tesco sa tohto roku po prvý raz stala generálnym partnerom projektu Deň srdce.

Obchody, lekárne

Hypermarket Žiar nad Hronom

9,00 - 15,00

Čo je cieľom Dňa srdca?
    Základnou myšlienkou Dňa srdca je zvýšiť verejné povedomie o rozpoznaní prvých príznakov ochorení kardiovaskulárneho systému a tiež propagovať možnosti prevencie ich predčasného vzniku prostredníctvom zdravého životného štýlu.

Svetový deň srdca (World Heart Day) je každoročným celosvetovým podujatím, ktoré vyhlasuje Svetová zdravotnícka organizácia spolu so Svetovou federáciou srdca (World Heart Federation). Od tohto ročníka pripadá vždy na dátum 29.9. a na Slovensku si ho pripomíname už od roku 2000. Deň srdca organizuje Slovenská nadácia srdca a v sieti Tesco obchodov už po druhý raz v spolupráci s Nadáciou Tesco. Ide o súčasť kampaní MOST – Mesiac O Srdcových Témach.

Prečo sa generálnym partnerom stala Nadácia Tesco?
    Nadácia Tesco zastrešuje širokú oblasť spoločenskej zodpovednosti a venuje sa sústavne projektom, ktoré podporujú zdravý životným štýl. K dominantným aktivitám v tejto oblasti patrí Beh pre život, ktorého celý výťažok ide prostredníctvom Nadácie Výskum rakoviny na zakúpenie prístrojov na onkologické vyšetrenia. Profilácia Nadácie Tesco v oblasti podpory zdravého životného štýlu je natoľko výrazná, že sa stala v tomto roku po prvý raz generálnym partnerom projektu Deň srdca. Inou veľmi populárnou aktivitou, do ktorej sa zapájajú stovky dobrovoľníkov je grantový projekt Tesco pre zdravšie mestá.

Tesco podporuje zdravý životný štýl aj vlastnými značkami...
    Tesco vo svojich obchodoch ponúka vlastné značky podporujúce zdravé stravovanie a zdravý životný štýl Tesco Healthy Living s nižším obsahom tuku a soli a jeho novú verziu Tesco Light Choices, ako aj výrobky v kvalite bio Tesco Organic. Aby ľudia športovali aj doma, Tesco uviedlo vlastnú značku športových náčiní Tesco One Body. Tesco ako jeden z prvých reťazcov zaviedol na potravinách jednoduchšie nutričné značenie, ktoré je na všetkých obaloch tovarov vlastnej značky.

Poznámky pre vydavateľa:

• V 16 Tesco obchodoch v 13 mestách Slovenska bude prebiehať Deň srdca
    • Budú tu zriadené meracie stanice zdravého života, kde sa bude bezplatne merať krvný tlak, cholesterol, obvod pása a výpočet BMI, teda hmotnosť tela
    • Merania bude robiť odborný zdravotný personál, ktorý poskytne tiež odborný výklad každému, kto si nechá urobiť merania svojho kódu zdravia
    • Nadácia Tesco sa po prvý raz stala generálnym partnerom projektu Deň srdca, ktorý organizuje Slovenská nadácia srdca
    • Nadácia Tesco sa výrazným spôsobom venuje podpore zdravého životného štýlu. Jeho najväčším projektom v tejto oblasti je Beh pre život a Tesco pre zdravšie mestá
    • Sieť Tesco obchodov ponúka vlastné značky podporujúce zdravý životný štýl a zdravé stravovanie