Žilinčania v sobotu pobežia pre život už po piatykrát

14.5.2012 10:07:00 | Spoločenská zodpovednosť
    ŽILINA 14. máj 2012 – Na Námestí Andreja Hlinku v Žiline odštartuje Nadácia Tesco v sobotu o 15.00 hod. už piaty ročník jedného z najväčších charitatívnych podujatí Tesco Beh pre život. Tento rok môžu ľudia zo Žiliny a okolia prispieť štartovným na kúpu unikátneho laboratórneho prístroja Incucyte™ na výskum nádorových buniek. Trasa je opäť zvolená tak, aby ju zvládol naozaj každý. Účastníci behu ju môžu prejsť so svojimi ratolesťami či štvornohými miláčikmi. Všetci tak majú unikátnu príležitosť prispieť na dobrú vec. K bežcom sa už tradične ako každý rok na trati pridá aj patrón Tesco Behu pre život tréner a bývalý futbalový reprezentant SR Vladimír Labant. „Každý rok sa veľmi rád zapájam do podpory skvelého podujatia Tesco Beh pre život. Ak môžem prispieť k záchrane ľudského života, tak neváham. Uvidíme sa na štarte!“ pozýva na charitatívny beh Vladimír Labant.

Keď nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa!
    Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať 85 000 eur na nákup unikátneho prístroja Incucyte™ (vyslov inkjusait). Bude prvým svojho druhu na Slovensku a umožní sledovať vplyv rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí. Získané detailné informácie budú slúžiť na vývoj nových postupov v liečbe onkologických ochorení. „Slovensko patrí výskytom rakoviny na 2. miesto medzi vyspelými krajinami. Každú štvrťhodinu pribudne jeden onkologický pacient a počet onkologických ochorení neustále rastie. Vďaka podpore verejnosti budeme mať k dispozícii ďalší prístroj na boj s týmto zákerným ochorením,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Výhodou Tesco Behu pre život je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne 3,3 kilometra, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či so štvornohým miláčikom. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko so štartovným číslom a štartový balíček obsahujúci darčeky od partnerov podujatia, v cieli zas symbolickú medailu. Bežci si budú môcť vychutnať aj občerstvenie po dobehu do cieľa a zapojiť sa do tomboly o zaujímavé vecné ceny.

Tesco Beh pre život prebieha počas mája a júna postupne každú sobotu v šiestich mestách Slovenska – okrem Žiliny aj v Bratislave, Prešove, Nitre, Trenčíne a Banskej Bystrici. V každom meste sú bežcom podporou aj patróni projektu. Skalným patrónom Behu pre život pre celé Slovensko je herec Jozef Vajda a novou celoslovenskou patrónkou je tento rok úspešná slovenská maratónska bežkyňa Katarína Berešová, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na olympiáde v Londýne. Operný spevák Martin Babjak a fitneska Lucia Medeková sú patrónmi pre mesto Bratislava. Nitranov opäť podporia herci Ján Greššo a Eva Pavlíková, Trenčín povzbudí aj tentoraz hokejista Ľubo Sekeráš a Žilinu futbalový tréner Vladimír Labant. Patrónom nového mesta behu Banskej Bystrice bude úspešný slovenský hokejový reprezentant Vladimír Országh.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Ako môžeme prispieť na Tesco Beh pre život 2012?

• zaplatiť štartovné:
      • deti do 6 rokov: zadarmo
      • deti od 6 do 18 rokov, dôchodcovia nad 62 rokov: 3 €
      • dospelí: 6 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti): 12 €
      • skupiny/školy: 2 €/osoba
    • poslať akýkoľvek dobrovoľný príspevok na účet VÚB 2434842458/0200
    • prispieť do zbierkových pokladničiek v obchodoch Tesco a v uliciach miest
    • kúpou reklamných predmetov s logom podujatia
    • usporiadať zbierku na pracovisku, v škole alebo záujmovom krúžku

Všetky informácie o behu a aktualizovaný stav zbierky nájdete kedykoľvek na internetovej stránke www.behprezivot.sk a na Facebooku Tesco Beh pre život.

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.