Záujem Slovákov o zdravé bio výrobky vzrástol o tretinu

22.8.2011 13:25:00 | Produkty, Služby, Ceny
    BRATISLAVA, 19. august 2011 – Kvalitné potraviny bez umelých prísad sú medzi Slovákmi čoraz obľúbenejšie. Predaj bio výrobkov vlastnej značky Organic v reťazci Tesco medziročne vzrástol až o 29 percent! Dôvodom je rastúci záujem Slovákov o zdravý životný štýl a ochranu životného prostredia, ktoré svojou dlhodobou stratégiou podporuje aj spoločnosť Tesco. Každý výrobok radu Organic reťazec špeciálne vyvíja v spolupráci s dodávateľmi. Rad vlastnej značky Organic v súčasnosti zahŕňa 96 trvanlivých a čerstvých potravín.

,,Najväčší záujem majú zákazníci o bio mliečne výrobky, ovocie a zeleninu. Predaj výrobkov kvality bio ukazuje, že počet ľudí, ktorí uznávajú zdravý životný štýl prudko rastie aj na Slovensku. Ponuku bio výrobkov plánujeme v budúcnosti rozširovať,“ uviedla Erika Kováčová, manažérka vlastnej značky spoločnosti Tesco Stores SR.

Najpredávanejšie bio výrobky značky Organic
    1. musli tyčinka s marhuľami
    2. biely jogurt
    3. mrkva
    4. banány

Zdroj: Tesco Stores SR

Ponuka Tesco Organic obsahuje široké spektrum výrobkov ako cereálne výrobky, semienka a orechy, niekoľko druhov čajov a kávy, nápoje, ryžu, cestoviny, olivové oleje, veľký výber čerstvého mäsa a údenín, pečivo, ale tiež ovocie a zeleninu. Tesco ponúka zákazníkom tiež bio víno z unikátnej biosferickej rezervácie Pálava v odrodách Malverina a Laurot.

Prečo sú biopotraviny chutnejšie?
    Biopotraviny neobsahujú žiadne cudzorodé pridané látky a tak vynikne ich prirodzená chuť. Ovocie a zelenina v kvalite bio sú oveľa výraznejšie vďaka nižšej vodnatosti. Veľa zákazníkov tiež oceňuje kvalitu bio mäsa. Napríklad hovädzie pochádza z mäsitých plemien a nie z vyradených kusov mliečnych plemien. Steak pripravený z bio hovädzieho tak môže byť oveľa krehkejší a šťavnatejší než steak z bežného mäsa. Aby mohli výrobky niesť označenie bio, musí minimálne 95 % použitých surovín pochádzať z ekologického poľnohospodárstva. To znamená z farmy, kde sa nepoužívajú pesticídy, umelé hnojivá ani geneticky modifikované organizmy. Na ekofarmách sa zvieratá chovajú s možnosťou výbehu alebo pastvy a sú kŕmené prirodzenými krmivami bez stimulátorov rastu či hormonálnych prípravkov. Splnenie všetkých uvedených požiadaviek musí byť podložené certifikáciou, ktorú udeľujú kontrolné orgány s týmto oprávnením.

Základné fakty o Tesco Organic

• Tesco aktuálne ponúka 96 výrobkov v kvalite bio pod značkou Tesco Organic a Tesco BIO
    • Tovar je vystavený v samostatných moduloch v oddelení čerstvých a trvanlivých potravín
    • Výrobky sú označené logom Tesco Organic a grafickým znakom preukazujúcim bio pôvod