Zákazníci Tesco môžu po novom prijímať a posielať peniaze prostredníctvom služby „medzinárodný prevod peňazí“

19.7.2017 15:19:18 | Produkty, Služby, Ceny

Bratislava, 27. júna 2017 – Posielanie peňazí do zahraničia, prípadne ich prijímanie, je vďaka službe medzinárodný prevod peňazí (IMT) zase o niečo jednoduchšia. Peniaze môžete behom pár minút ľahko poslať zo všetkých hypermarketov Tesco do ktorejkoľvek z viac ako 350 000 pobočiek spoločnosti MoneyGram po celom svete. Ako odosielateľ finančných prostriedkov príjemcovi poviete referenčné číslo, pomocou ktorého si môžete peniaze vybrať len o niekoľko minút neskôr. Poplatok za službu platí odosielateľ, príjemca už žiaden poplatok neuhrádza.

Zákazníci Tesco môžu po novom využívať službu prevod peňazí, ktorú spoločnosť ponúka v spolupráci so spoločnosťou MoneyGram, pre posielanie peňazí do alebo zo zahraničia, rovnako tak aj v rámci Slovenska. „Chceme neustále zdokonaľovať služby, ktoré ponúkame našim klientom. Veríme, že uvítajú aj túto novú službu, prostredníctvom ktorej môžu posielať peniaze ľahko, rýchlo a najmä veľmi bezpečne. Teraz je dostupná na všetkých našich hypermarketoch Tesco,“ hovorí Lucia Hadaričová, manažérka finančných služieb spoločnosti Tesco.

Ak využijete túto službu v hypermarketoch Tesco, môžete poslať alebo prijať sumu do výšky 990 eur. Stačí len prísť do vybraného hypermarketu Tesco, kde vám vyškolení zamestnanci so všetkým pomôžu. Vaši príbuzní alebo známi sa tak dostanú k peniazom v najkratšom možnom čase a nemusia zložito riešiť výbery prostredníctvom bánk, ktoré sú spravidla časovo neporovnateľne dlhšie a pritom za podobnú cenu. Posielanie peňazí nebolo nikdy ľahšie.

Ako môžete prijímať a posielať peniaze prostredníctvom služby ”medzinárodný prevod peňazí”?

• Najprv si poriadne prečítajte informácie, ktoré sú uvedené na formulári. Vyplňte všetky polia vo formulári a podpíšte ho.
  • Pri prijímaní peňazí zadajte platné referenčné číslo, ktoré ste dostali od odosielateľa finančných prostriedkov.
  • K pultu informácií si so sebou zoberte svoj identifikačný doklad*** a vyplnený formulár. Pokiaľ posielate peniaze, uveďte prosím zasielanú čiastku vrátane poplatku**.
  • Dostanete potvrdenie o prevedení transakcie. Pri posielaní peňazí rovnako dostanete referenčné číslo, ktoré poviete osobe, pre ktorú je prevod určený. Peniaze sú k dispozícií k vyzdvihnutiu počas niekoľkých minút* po uskutočnení transakcie.

* Podlieha prevádzkovej dobe zástupcu a musí byť v súlade so zákonnými požiadavkami.

** Okrem poplatku za prevod odsúhlasíte i použitý výmenný kurz. Ceny sa môžu meniť.

*** Bude treba, aby ste preukázali svoju totožnosť. Obvykle jedným z nasledujúcich platných dokumentov: cestovný pas, občiansky preukaz alebo vodičský preukaz. Požiadavky sa líšia v závislosti od krajiny.