Zákazníci Tesca sa môžu tešiť na Gazdovské trhy

29.9.2011 13:10:00 | Obchody a prevádzka
    Bratislava, 26. septembra 2011 – V sobotu 24.9.2011 mali obyvatelia a návštevníci Nitry príležitosť zažiť pravú nefalšovanú atmosféru vidieckych trhov. A nemuseli za ňou chodiť až na vidiek. Priamo pred nákupným centrom Galéria, ktorého súčasťou je aj Tesco hypermarket, vyrástlo malé gazdovské minimestečko, na ktorom ponúkali svoje výrobky malí väčšinou miestni producenti tradičných potravinárskych výrobkov.

„Je to tu fantastické! Moja šesťročná dcéra po prvýkrát v živote ochutnala žinčicu. A chutila jej!“, prezradila náhodne okoloidúca pani za ruku držiac malé copaté dievčatko. A nečudo, veď žinčica ktorú spomínala, bola ešte pred niekoľkými hodinami uskladnená v blízkosti salaša. Okrem žinčice a tradičných mliečnych výrobkov mohli návštevníci Tesco Gazdovských trhov vidieť, ochutnať a kúpiť aj tradičné mäsové a údené výrobky, cukrovinky. „Receptúru, ktorú používame považujeme za naše rodinné tajomstvo“, pochválila sa pani ponúkajúca konzervovanú nakladanú zeleninu. Okrem producentov tradičných miestnych potravín tu mohli návštevníci stretnúť aj rezbárov, drotárov, šperkárov, kvetinárov a hrnčiarov.

Richard Seidler, manažér Tesco odd. nájmov potvrdil, že Tesco si od organizovania Gazdovských trhov sľubuje obohatenie svojej ponuky o tradičné výrobky. „Naša skúsenosť hovorí, že zákazníci preferujú tradičné miestne výrobky, preto im okrem rozširovania ich ponuky priamo na pultoch našich obchodov chceme dopriať prostredníctvom Gazdovských trhov aj intenzívnejšiu nákupnú atmosféru v susedstve obchodného centra.“

Gazdovské trhy organizuje Tesco v rámci projektu Dodávateľská akadémia, prostredníctvom ktorej chce podporiť malých miestnych a regionálnych producentov a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť. Gazdovské trhy budú otvorené pre nákupným centrom Galéria každý piatok až do Vianoc.

Zhrňujúce fakty:

• Dlhodobou stratégiou spoločnosti Tesco je podporovať producentov domácich potravín
    • Gazdovské trhy budú v Nitre pred nákupným centrom Galéria otvorené pre verejnosť každý piatok až do Vianoc
    • Zákazníci obchodného centra si môžu na Gazdovských trhoch kúpiť tradičné miestne potraviny, ale aj nepotravinárske výrobky
    • Tesco Dodávateľská akadémia je systém podpory pre lokálnych a národných výrobcov potravín a prvovýrobcov
    • Tesco Dodávateľská akadémia bol slávnostne oznámená 18. augusta 2011 na Agrokomplexe v Nitre
    • Tesco sa cíti byť firmou spoločensky zodpovednou, pomoc a podpora domácim producentom čerstvých potravín je jedným z pilierov jeho obchodnej stratégie