Výskum rakoviny podporilo behom vyše 1 400 Banskobystričanov

12.5.2013 09:30:00 | Spoločenská zodpovednosť

Zdroj: Nadácia Tesco

BRATISLAVA 12. máj 2013 – V uliciach Banskej Bystrice sa v sobotu bežalo pre život. Druhý zo série tohtoročného šiesteho ročníka charitatívneho Behu pre život pre podporu výskumu rakoviny prišlo 11. mája na Námestie SNP v Banskej Bystrici podporiť 1 461 ľudí! Štartovným a darmi prispeli na dobrú vec sumou 7 557 EUR, čím prekonali svoj minuloročný rekord o 1 407 EUR. Nadácia Tesco venuje všetky vyzbierané peniaze na kúpu nového špičkového prístroja na výskum rakoviny NanoSight. Bežcov na trať prišla podporiť aj nová patrónka behu pre Banskú Bystricu zlatá olympionička v biatlone Anastázia Kuzminová. „Veľmi sa teším, že som sa dnes spoločne so všetkými bežcami s dobrým srdcom v Banskej Bystrici mohla podieľať na pomoci tým, ktorí to nesmierne potrebujú,“ uviedla Anastázia Kuzminová.

„Ďakujeme Banskobystričanom a ľudom z okolia za neoceniteľnú pomoc v podpore Behu pre život. Vytvorili dnes na trati úžasnú atmosféru. Veríme, že s rekordmi budú nasledovať aj ďalšie mestá až do nášho spoločného cieľa,“ uviedol Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá Beh pre život organizuje.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup špičkového laboratórneho prístroja NanoSight. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.

Tretie zo šiestich zapojených miest Prešov odštartuje charitatívny Beh pre život v sobotu 18. mája 2013 o 15.00 hod. Do zbierky pre výskum rakoviny sa budú môcť zapojiť ľudia počas mája a júna okrem Bratislavy, Banskej Bystrice, Prešova aj v Nitre, Žiline a Trenčíne.

O behu pre život
    Beh pre život je najväčšie športové charitatívne podujatie na Slovensku. Môže ho podporiť svojou účasťou naozaj každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program. Účastníci behov sa môžu tešiť na autogramiádu patrónov charitatívneho behu. Športoví odborníci budú počas celého podujatia špeciálnymi prístrojmi merať záujemcom aktuálnu kondíciu a radiť, ako si ju ďalej zlepšovať a rozvíjať. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Termíny Behu pre život v roku 2013 (vždy v sobotu):

1. Bratislava – Partizánska lúka: 4. 5. 2013 o 11.00 hod.

2. Banská Bystrica – Námestie SNP: 11. 5. 2013 o 11.00 hod.

3. Prešov – Hlavná ulica: 18. 5. 2013 o 15.00 hod.

4. Nitra – Svätoplukovo námestie: 25. 5. 2013 o 11.00 hod.

5. Žilina – Námestie A. Hlinku: 8. 6. 2013 o 15.00 hod.

6. Trenčín – Mierové námestie: 15. 6. 2013 o 15.00 hod.

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok:

• Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné:
      • dospelí 6 €
      • deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 €
      • rodina (2 dospelí, 2-3 deti) 12 €
      • skupiny/školy 2 € za osobu a deti do 6 r. zdarma
    • Ľubovoľnou sumou na účet VÚB 2434842458/0200
    • Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 € SMS u všetkých troch mobilných operátorov. Nadácia dostane 96 % ceny z každej darcovskej SMS správy, t. j. 1,92 € prostredníctvom Fóra donorov na účet verejnej zbierky Beh pre život 2434842458/0200, ktorej cieľom je zakúpenie dôležitého prístroja NanoSight. Informácie o využití finančných prostriedkov nájdete na www.nvr.sk. Viac informácií: www.darcovskasms.sk
    • Kúpou darčekového predmetu – potítko, náramok alebo šilt v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco
    • Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku
    • Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na www.aukcie.sk

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu záujemcovia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 136 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 28 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 41 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých. www.tesco.sk.