Vianočnému hodovaniu stále kraľuje kapor

13.12.2012 09:45:00 | Produkty, Služby, Ceny

BRATISLAVA 13. december 2012 – Spoločnosť Tesco spustila od dnes predaj najobľúbenejšej vianočnej ryby Slovákov – živých kaprov. Živé ryby si budú môcť zákazníci kúpiť tento rok pred 68 obchodmi Tesco po celom Slovensku v dvoch hmotnostných kategóriách: 1. trieda 1,6 – 2,5 kg (3,29 €/ kg) a kapor výber nad 2,5 kg (3,99 €/ kg). „Predaj kapra je veľmi tradičná záležitosť a záujem zákazníkov je každé Vianoce veľmi silný. Urobili sme všetko pre to, aby kvalita kaprov bola čo najvyššia  a aby bol rýb dostatok. Cenu kapra budeme sledovať a upravovať tak, aby bola najlepšia na trhu," uviedolPeter Piešťanský, manažér zo spoločnosti Tesco Stores SR.

V kadiach pred Tesco obchodmi sú kapry odchované na prvotriednom krmive v čistom prostredí slovenských a českých rybníkov. Dodávateľom je osvedčená slovenská firma Kolter, a.s., sádky Boheľov Dolný Štál, s ktorou Tesco spolupracuje už 13 rokov. „Živé vianočné kapry sú zo Slovenska a aj z Česka, keďže u nás sa nechová toľko kapra, aby bola pokrytá naša potreba. Navyše Česko je špičková chovná oblasť a má dlhodobú tradíciu chovu," dodal Peter Piešťanský.

Na tony živých kaprov sa predá počas ambulantného predaja pred Tesco obchodmi. Podľa prepočtov dnes už každá siedma domácnosť na Slovensku bude  mať na štedrovečernej tabuli kapra kúpeného pred Tescom. „Najvyššie predaje kaprov aj v tomto roku očakávame na južnom a juhozápadnom Slovensku a, samozrejme,  najvyššie množstvá rýb sa predajú v Bratislave, kde predávame živých kaprov až na piatich miestach," doplnil  Peter Piešťansky.

Časy predaja živých kaprov
    13. – 18. december 2012: 9.00 – 21.00 hod.
    19. – 23. december 2012: 8.00 – 22. hod.
    24. december 2012: 7.00 – 10.00 hod.

Rastie záujem o lososa
    Zákazníci, ktorí uprednostňujú vo sviatočnom menu kaprie podkovičky či iné druhy rýb, si môžu vybrať z bohatej ponuky vnútri predajní Tesco. „Rastie dopyt po viacerých druhoch rýb, ľudia radi skúšajú nové veci. Najpredávanejšou chladenou rybou hneď po kaproch je losos, ktorého predaj stúpa stabilne celoročne. Veľký záujem je aj o chladeného pstruha. Zákazníci sa môžu tešiť na širokú ponuku a zaujímavé promo akcie," doplnil Peter Piešťanský.Z menej tradičných rýb Slováci radi kupujú podľa neho ostrieža nílskeho,  mahi-mahi, mušle, kalamáre či krevety. Z mrazených rýb je počas Vianoc tradične veľký záujem o rybie filé, tresku a pangasiusa. Tesco ponúka pre gurmánov aj obľúbené filety zo sumca, zubáča, tilapie a rybie steaky z tuniaka či žraloka.

68 predajní Tesco, pred ktorými bude predaj živých vianočných kaprov:

HM NITRA
    HM SENICA
    HM ZVOLEN

Poznámky pre vydavateľa

• Tesco začína s predajom živých vianočných kaprov vo štvrtok 13. decembra 2012 o 9.00 hod. pred 68 vybranými predajňami Tesco po celom Slovensku.
    • Ide o predaj kaprov 1. triedy, čo je hmotnosť od 1,6 do 2,5 kg s cenou 3,29 € za kilogram. Výber predstavuje rybu s hmotnosťou  nad 2,5 kg a jej cena je 3,99 € za kilogram.
    • Dodávateľom tejto obľúbenej sladkovodnej ryby je dlhodobý partner – slovenská spoločnosť Kolter, a.s.. sádky Boheľov, Dolný Štál (pri Dunajskej Strede), časť kaprov bude jej prostredníctvom zabezpečená aj z třebonských rybníkov zo susedného Česka.

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 134 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 26 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 41 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.