V medzinárodnej biznis hre sa Slováci nestratili

16.7.2013 15:00:00 | Ľudia

BRATISLAVA – 16. júl 2013 – Len málo chýbalo slovenskému tímu k víťazstvu v medzinárodnej online hre Tesco Business Game. Účastníci zo Slovenska tak obsadili druhé a tretie miesto. Do súťaže sa celkovo zapojilo 195 tímov z Turecka, Maďarska, Českej republiky a Slovenska, pričom zástupcovia Slovenska obsadili hneď štyri priečky v prvej desiatke víťazov. Hra prebiehala od 25.3. 2013 do 4.5. 2013. Odovzdávanie diplomov s darmi prebiehalo 15. júla 2013 i v Centrále spoločnosti Tesco Stores SR, a.s. v Bratislave.

„Jednou z našich priorít je pomáhať mladým nestratiť sa na trhu práce. Som presvedčená, že práve tieto aktivity sú krokom správnym smerom," vyhlásila Andrea Kožuchová, personálna riaditeľka spoločnosti Tesco Stores SR, a.s.

Prostredníctvom hry Tesco Business Game sa trojčlenné tímy starali o virtuálne hypermarkety. V úlohách riaditeľa obchodu, manažéra predaja a manažéra zákazníckych služieb museli online zvládnuť každodenné úlohy v Tesco obchode. Napríklad zabezpečenie dostatku tovaru, úspešne ho predávať aj formou zliav, vhodnou propagáciou, dokázať čeliť tlakom konkurencie, ale vedieť sa aj dobre postarať o svojich zamestnancov. O víťazoch nakoniec rozhodli obchodné výsledky. „Hra bola zaujímavá, skúšali sme počas nej rôzne stratégie. Taktiku sme neustále zdokonaľovali a pritom sme museli stále predvídať, čo budú robiť ostatné tímy – naši konkurenti na trhu," uviedla Michaela Kostolná z víťazného slovenského tímu. „Prvé kolá sa nám nedarilo, lebo sme ceny nastavili privysoko. Ale potom sme našli správnu stratégiu, podarilo sa nám zvýšiť spokojnosť zákazníkov a ako rástla ich spokojnosť, darilo sa aj nám," dodal jej spoluhráč Ľubomír Kaliský.

Z hľadiska krajín sa do súťaže v najväčšom počte zapojili tímy z Maďarska, celkovo hralo 61 tímov, o jeden tím menej postavili Česi, slovenských súťažiacich družstiev sa zapojilo 40. Tureckých súťažiacich bolo 34. Kompletné výsledky možno nájsť na webstránke http://game.tesco-graduates.sk/. Pričom na prvom mieste skončil tím z Maďarska.

V každej krajine, kde Tesco Business Game prebehla sú odmenené tri prvé tímy. „Víťazom srdečne blahoželáme, dúfame, že im vedomosti a skúsenosti, ktoré v Tesco Business Game získali pomôžu i v ďalšej kariére, " uzatvára Andrea Kožuchová, personálna riaditeľka Tesco Stores SR, a.s.

Na snímke zľava:

Ľubomír Kaliský, Andrea Kožuchová, Michaela Kostolná, Oliver Wollmuth

Víťazi za Slovensko:

Prvé miesto: Michaela Kostolná, Oliver Wollmuth a Ľubomír Kaliský

Druhé miesto: Zuzana Kobelovská, Kristína Kováčiková, Terézia Fábryová

Tretie miesto: Jozef Fabuš, Ivan Stríček, Ondrej Maslák

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 141 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 30 expresov, 62 hypermarketov, z toho 8 Extra, 44 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.