V Banskej Bystrici bežalo pre život neuveriteľných 1 589 ľudí!

16.6.2012 14:06:00 | Spoločenská zodpovednosť
    BANSKÁ BYSTRICA 16. jún 2012 – V sobotu 16. júna odštartoval primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola jedno z najväčších charitatívnych podujatí na Slovensku – Tesco Beh pre život. Uzavrel tak sériu šiestich charitatívnych behov, ktoré prebiehali počas mája a júna postupne v Bratislave, Prešove, Žiline, Nitre, Trenčíne a po novom aj v Banskej Bystrici. Na Námestí SNP v meste pod Urpínom sa na štart postavilo neuveriteľných 1 589 ľudí s dobrým srdcom a spoločne prispeli štartovným vo výške 6 150 eur na podporu výskumu rakoviny. Celkovo sa tak Tesco Behu pre život zúčastnilo 14 824 bežcov, ktorí prispeli na výskum rakoviny štartovným vo výške 42 474 eur. Všetky vyzbierané peniaze venuje Nadácia Tesco na kúpu špičkového laboratórneho prístroja INCUCYTE, ktorý umožňuje sledovať online vplyvy rôznych buniek na rakovinové bunky. Skvelú atmosféru charitatívneho behu sprevádzanú slnečným počasím si spolu s bežcami na trati vychutnala opäť aj patrónka behu pre celé Slovensko – maratónska bežkyňa Katka Berešová. Po prebehnutí trate Katka odmeňovala všetkých bežcov v cieli medailami.

„Na finálnom Tesco Behu pre život Banskej Bystrici bola úžasná atmosféra a trať bola najlepšia zo všetkých, hoci sme miestami bežali aj do kopca. Bola to pre mňa česť bežať pre život a podporiť dobrú vec – výskum rakoviny,“ opísala atmosféru vyvrcholenia nesúťažných behov patrónka Katka Berešová, ktorú v týchto dňoch oficiálne kvalifikovali do reprezentačného tímu na OH v Londýne za Slovensko.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup prístroja Incucyte™, ktorý sa stane prvým svojho druhu na Slovensku. „Bystričania vytvorili v sobotu úžasnú atmosféru. Ďakujeme všetkým zúčastneným, ako aj magistrátu mesta na čele s primátorom mesta Petrom Gogoľom za pomoc dobrej veci a vynikajúcu atmosféru. Všetci tí, ktorí sa behov nestihli zúčastniť, môžu dobrej veci pomôcť aj po skončení behov – stačí poslať ľubovoľný príspevok na zbierkový účet 2434842458/0200, ktorý bude otvorený až do jesene,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá Tesco Beh pre život organizuje.

Prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická upozornila, že podľa štatistík na Slovensku ochorie ročne na rakovinu 28 000 ľudí, z ktorých 12 000 zomrie. „Vďaka unikátnemu projektu Tesco Beh pre život sme mohli v priebehu štyroch rokov kúpiť veľmi dôležité prístroje, ktoré slúžia nielen na výskum, ale aj na včasnú diagnostiku pacientov,“ dodala M. Klobušická.

Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Kompletnú tlačovú správu nájdete TU >

Poznámky pre vydavateľa k Tesco Behu pre život

• Nadácia Tesco organizuje beh po piaty raz
    • Tohto roku sa bude konať v šiestich mestách – Bratislava – Nitra – Trenčín – Žilina – Prešov a pribudla Banská Bystrica
    • Cieľom je vyzbierať 85 000 € na unikátny laboratórny prístroj Incucyte™ – prvý svojho druhu na Slovensku
    • Patrónmi behu sú Jozef Vajda, Martin Babjak, Lucia Medeková, Eva Pavlíková, Ján Greššo, Ľubomír Sekeráš, Vladimír Labant a premiérovo Katarína Berešová, Vladimír Országh a hudobná skupina Heľenine oči
    • Organizátori očakávajú účasť 14 000 bežcov
    • Nadácia Tesco zorganizovala 28. 1. 2012 premiérovo zimnú obdobu behu – Korčuľovanie pre život

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 120 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 22 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.