Už aj Košice budú Extra

21.8.2012 14:32:00 | Obchody a prevádzka
    Košice, 21. augusta 2012 – Od stredy 22. augusta budú už aj Košičania môcť nakupovať Extra. Tie najlepšie zážitky z nakupovania im ponúkne spoločnosť Tesco v hypermarkete na Trolejbusovej ulici, ktorý bol za dva mesiace kompletne vynovený. Vďaka formátu Extra pribudlo 35 nových pracovných miest a výrazne sa rozšírila nájomná zóna, na ktorej bude 8 nových prevádzok.

„Som veľmi rada, že Košičanom môžeme ponúknuť v súčasnosti najvyšší štandard nakupovania, aký je v Európe v oblasti hypermarketov dostupný. Košice sú veľké moderné mesto, budúci rok budú mestom kultúry a som hrdá, že Tesco rovnako investuje do kultúry nakupovania pre našich zákazníkov,“ uviedla riaditeľka hypermarketu Extra Košice Ivana Daňková.

Rekonštrukcia, ktorá trvala 2 mesiace, premenila obchod na európsku špičku v maloobchodnom segmente. Predajná plocha je modernejšia, prístupnejšia, otvorenejšia, obchodné regály sú od seba vzdialenejšie. Na prerobení obchodu sa podieľal tím 40 ľudí, ktorí odpracovali vyše 20.000 hodín na inováciách v sortimente, vystavovaní tovaru, výmene kľúčových technológií.

Kľúčové novinky nájdu zákazníci vo vynovených oddeleniach chleba a pečiva, hračiek – ktoré sa premenili na detské kráľovstvo, novo vystavované a rozšírené je oblečenie a obuv, svet detí alebo potrava pre zvieratá. Na predajnej ploche pribudne od septembra aj Tesco lekáreň. Tá bude po otvorení, okrem liekov na lekársky predpis, ponúkať aj vitamíny a minerály, kozmetickú najlepších svetových značiek, či meranie krvného tlaku alebo cholesterolu zákazníkom zadarmo. Významne bol inovovaný aj segment elektro tovaru, kde pribudol špeciálne preškolený Tech tím, ktorí bude zákazníkom radiť s technickými súvislosťami produktov.

Zákazníci nájdu veľa noviniek aj v oblasti čerstvých potravín, kde pribudlo vyše 400 nových tovarov od mäsa, cez chladené ryby, ovocie a zeleninu až po chlieb a pečivo. Celkove vďaka formátu Extra pribudlo do ponuky 1200 nových druhov tovaru.

Pri konvertovaní na formát Extra tiež spoločnosť Tesco investovala do ekologických technológií, pri chladení a mrazení tovaru a osvetľovacia technika. Aj vďaka týmto inováciám spoločnosť ušetrila od roku 2006 už vyše 30% emisií CO2.

Počet pracovných pozícií v Extra formáte sa zvýšil o 35 na súčasných 240. Na rozšírenej nájomnej zóne však pribudne veľa súvisiacich pracovných pozícií u prevádzok ako Slovenská reštaurácia, Svet ZOO, špeciálnom športovom obchode, či oprave obuvi. „Zákazník u nás pod jednou strechou vo formáte Extra nájde absolútne všetko, čo potrebuje pre svoju domácnosť – od potravín, cez tovar dlhodobej spotreby, oblečenie, lieky, mobilnú komunikáciu, drobné služby pre domácnosť. A všetko ponúkame za dostupné ceny,“ skonštatovala riaditeľka Ivana Daňková.

Otvorenie obchodu budú sprevádzať od stredy 22. augusta až do konca víkendu 26. augustra rôzne podujatia – od významných zliav na niektoré druhy tovaru, cez programy pre deti až po vystúpenie Rytmusa či Tiny.

Poznámky pre vydavateľa

• Hypermarket Tesco na Trolejbusovej ulici v Košiciach bol prerobený na formát Extra
    • Je to ôsmy obchod formátu Extra na Slovensku (3x Bratislava, Trnava, Banská Bystrica, Zvolen, Spišská Nová Ves)
    • Hypermarket Extra Košice je druhým najstarším hypermarketom Tesco na Slovensku, bol postavený v roku 2000
    • Formát Extra kladie dôraz na intuitívny pohyb zákazníkov a preto im prinesie ešte vyšší nákupný zážitok
    • Do ponuky pribudlo vyše 1200 nových tovarových položiek
    • Novinkou budú Tesco lekáreň od septembra
    • Veľa noviniek je v oddelení potravín – napríklad predaj čerstvých chladených rýb na ľade, ale aj v oddelení kozmetiky, ovocia a zeleniny, mliečnych výrobkov, mäsa a údenín či potravy pre zvieratá
    • Novinkou je ostrov kvetov a oddelenie minútky
    • Pri prerobení na formát Extra pribudlo 35 nových pracovných miest
    • Celá rekonštrukcia trvala 2 mesiace a tím vyše 40 ľudí na nej odpracoval 20.000 hodín

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 126 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 24 expresov, 60 hypermarketov, z toho 8 Extra, 37 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 700 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.