Týždeň modrého gombíka je aj v Tesco obchodoch

14.5.2012 10:19:00 | Spoločenská zodpovednosť
    Bratislava, 14. mája 2012 – Od pondelka 14. mája 2012 organizuje Nadácia Tesco spolu so Slovenským výborom pre UNICEF verejnú finančnú zbierku pod názvom Týždeň modrého gombíka. Výťažok zo zbierky sa použije na nesmierne dôležitú vec - hĺbenie studní a zabezpečenie dodávky pitnej vody pre ľudí v africkom štáte Zimbabwe, kde voda je nesmierne vzácna. Zbierka potrvá 7 dní a skončí sa v nedeľu 20. mája 2012.

Reťazec Tesco poskytne priestory svojich obchodov dobrovoľníkom UNICEF aj počas ôsmeho ročníka zbierky známej pod názvom Týždeň modrého gombíka. Tak, ako po minulé roky i tentoraz celý výťažok zo zbierky poputuje na pomoc deťom v Afrike, ktoré nemajú prístup k pitnej vode. V africkej Zimbabwe až 12% živonarodených detí zomiera v dôsledku znečistenia vody.

„Zabezpečiť pitnú vodu a zachrániť tak život desiatok tisíc detí môžu aj návštevníci vo všetkých obchodoch Tesco dobrovoľným príspevkom do uzatvorenej pokladničky, s ktorými chodia dobrovoľníci v bielych tričkách s modrým gombíkom,“ povedala v tejto súvoslosti Monika Selická za Nadáciu Tesco a dodala, „veríme, že sa podarí vyzbierať dostatok peňazí na projekt, ktorý pomôže deťom vo vzdielenej Zimbabwe, aby sa bez obáv mohli napiť drahocennej vody“.

Poznámka pre vydavateľa

• Od 14. – 20. mája organizuje Nadácia Tesco Týždeň modrého gombíka - verejnú finančnú zbierku v obchodoch Tesco spolu so Slovenským výborom pre UNICEF
    • Celý výťažok zo zbierky poputuje na hĺbenie studní a zabezpečenie dodávky pitnej vody pre deti v africkej Zimbabwe
    • Každoročne sa prostredníctvom zbierok, ktoré sa konajú v obchodoch Tesco, podarí vyzbierať desaťtisíce eur na pomoc znevýhodneným
    • Nadácia Tesco zúročuje bohaté skúsenosti svojho zakladateľa Tesco Stores SR v oblasti filantropie

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 121 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 23 expresov, 58 hypermarketov, z toho 7 Extra, 35 supermarketov a 17 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. So svojimi vyše 9 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti Tesco je poskytnúť zákazníkovi najvyššiu kvalitu za najlepšiu cenu a stať sa obchodom pre všetkých.