Tesco vytvorilo desiatky nových pracovných miest

12.8.2014 17:42:00 | Obchody a prevádzka

Bratislava, 12. augusta 2014. – Spoločnosť TESCO STORES SR, a. s. vytvorila počas letných mesiacov v novootvorených predajniach pracovné príležitosti pre 54 ľudí. Koncom júla to bolo dvadsať miest v Starej Ľubovni a dnes svoje brány prvý krát otvorili supermarkety v Novej Dubnici a v bratislavskej Petržalke. Zákazníkom budú slúžiť denne od 6.00 do 22.00 hod. Počet supermarketov Tesco prekročil jubilejnú päťdesiatku.

Svojich prvých zákazníkov dnes privítala 50. a 51. predajňa formátu supermarket. Medzi zákazníkmi ide o obľúbený typ predajní. Prináša im presne to, čo potrebujú pre každodenné nákupy. Vždy čerstvé potraviny s dôrazom na ovocie a zeleninu, kvalitné služby a majú výbornú dostupnosť. V ponuke predajní sú samozrejmosťou mliečne výrobky, pečivo, nápoje, mrazené výrobky, či balené mäsové výrobky. Na pultoch zákazníci nájdu aj kozmetiku, drogériu, domáce potreby, sezónny tovar ale aj detské oblečenie, spodná bielizeň obľúbenej značky F&F. V zóne chleba a pečiva čaká na zákazníkov široký výber čerstvých produktov od osvedčených slovenských výrobcov vrátane pečiva od výrobcov priamo z regiónu, ktorých chute sú zákazníkom veľmi blízke. Vo Novej Dubnici je to Pekáreň Sézam a v Bratislave pekáreň Rudla. V bratislavskej predajni dopĺňa pestrú ponuku Tesco aj čerstvé mäso a údeniny pri obslužných pultoch od spoločnosti Fabuš.

Slávnostnému prestrihnutiu pásky tradične predchádzalo odovzdanie darov miestnym organizáciám či jednotlivcom výnimočným vo svojej komunite. V Novej Dubnici si ako partnera Tesco vybralo miestne Centrum voľného času a materskú školu. Získané prostriedky použijú na nákup športových potrieb, kuchynského zariadenia a ďalšieho vybavenia. V Bratislave sa z daru budú tešiť deti aj seniori. Občianske združenie Červený nos z daru zakúpi potreby a pomôcky potrebné pre aktivity združenia pri podpore psychickej pohody hospitalizovaných detí, geriatrických pacientov, seniorov a tým pomáhať k zlepšeniu ich celkového zdravotného stavu. „Každou predajňou sme bližšie nielen k našim zákazníkom, ale aj miestnym neziskovým organizáciám, ktoré podporujú sociálne slabšie skupiny, deti či starších ľudí. Nás teší, že všade, kde pôsobíme podporujeme dobré veci okolo nás,“ uviedol pri tejto príležitosti Peter Sklenář, manažér vonkajších vzťahov.

Supermarket Tesco Nová Dubnica – základné fakty:

• predajná plocha supermarketu – 520 m2
    • rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • 4 200 druhov výrobkov v ponuke
    • dve pásové a dve expresné pokladne
    • čas predaja od 6.00 do 22.00 hod. sedem dní v týždni
    • 18 nových pracovných miest

Supermarket Tesco Bratislava Bzovícka – základné fakty:

• predajná plocha supermarketu – 780 m2
    • rýchly servis a široký sortiment výrobkov každodennej potreby
    • čerstvé aj trvanlivé potraviny
    • 7 000 druhov výrobkov v ponuke
    • tri pásové a štyri samoobslužné pokladne
    • čas predaja od 6.00 do 22.00 hod. sedem dní v týždni
    • 16 nových pracovných miest

Spoločnosť Tesco Stores SR, a. s., člen Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 154 obchodov, z toho 5 obchodných domov, 35 expresov, 63 hypermarketov, z toho 8 Extra, 51 supermarketov a 18 čerpacích staníc. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a v Prešove a štyri obchodné centrá Galéria v Bratislave-Lamači, Trnave, Nitre a Dunajskej Strede, v ktorých je vyše 150 obchodov so zameraním najmä na módu, obuv, doplnky, ako aj široké spektrum služieb vrátane občerstvenia a možností zábavy najmä pre deti. V roku 2012 spustila i unikátnu službu Tesco Potraviny domov. So svojimi 10 000 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku. Základom filozofie spoločnosti je poskytnúť zákazníkovi hodnotu za peniaze.

Fotogaléria:

Supermarket Tesco Nová Dubnica